UPDATE FOTO/VIDEO: Ţiganii se bat ca-n filme: cu bombe confecţionate în casă. S-au tras focuri de avertisment!

Conflictul dintre clanurile ţigăneşti din cartierul Muncitoresc ia amploare. Din faţa Poliţiei, aceştia s-au mutat în zona unde locuiesc şi au devenit extrem de periculoşi. 

UPDATE, 4 iunie, ora 09.00
Trei dintre persoanele duse la audieri au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru tulburarea ordinii publice.

YouTube video

ASEARĂ, ora 18.30 – Primele forţe de ordine ajunse la faţa locului au fost prinse la mijloc între cele două grupări, care ieri au făcut scandal în faţa IPJ, astfel că oamenii legii au fost obligaţi să folosească armamentul din dotare pentru a-i linişti.

Au fost trase aproximativ 6 focuri de avertisment, după care au sosit întăriri. În momentul de faţă se încearcă identificarea tuturor celor implicaţi în scandal şi se caută armamentul folosit.

Ţiganii au sărit la patrula mixtă ajunsă la faţa locului inclusiv cu săbiile şi au aruncat cocktailuri Molotov. Din dotare însă nu le-au lipsit nici furcile.

YouTube video

Cum a izbucnit conflictul
Scandalurile dintre cele două găşti datează de câteva zile. Astfel că, astăzi, în urmă cu aproximativ jumătate de oră, un grup format din 30 de bărbaţi înarmaţi a încercat să dea buzna peste o familie din gruparea rivală, care locuieşte pe strada Laminoarelor. Din curtea casei au ieşit imediat mai mulţi bărbaţi înarmaţi cu săbii şi sticle incendiare. La faţa locului sunt în prezent impresionante forţe de ordine. Jandarmii şi poliţiştii care au fost prinşi în ambuscadă sunt extrem de revoltaţi, deoarece superiorii lor n-au reuşit să stingă acest conflict înainte ca ei să îşi vadă moartea cu ochii. Nu e niciun fel de exagerare, dar oamenii legii au fost şi ei ţintele clanurilor de ţigani care nu s-au sfiit să îi atace.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644585443730″]

La fața locului au ajuns inclusiv criminaliștii, care ridică probe, iar câteva persoane implicate în scandal au fost conduse la IPJ pentru audieri. Totodată, echipaje de poliție și jandarmi îi caută pe agresori, sub ochii terifiați ai vecinilor care locuiesc în zonă și care au trăit clipe de coșmar. Aceștia sunt foarte revoltați, deoarece aproape zilnic sunt furați de țigani și asistă săptămânal la scandaluri. Acuză reacția foarte slabă a poliției. Mai mult decât atât, o doamnă ne-a mărturisit că ar vrea să deschidă un restaurant în zonă, dar că agresiunile și furturile repetate o împiedică să facă acest lucru.

Revenim cu amănunte!