Universitatea Politehnica din Timișoara organizează în premieră, în perioada 25-27 mai, între orele 12 și 20, un târg educațional virtual adresat elevilor, părinților și cadrelor didactice dornice să afle informații cu privire la oferta educațională a universității. Sunt 10 facultăți, 29 de domenii de licență și 53 de specializări care așteaptă să fie descoperite la ExpoEdu.
În cele două zile în care se desfășoară târgul, vizitatorii pot explora standurile facultăților, unde au fost pregătite materiale informative și pot discuta live cu reprezentanții fiecărei facultăți. Practic, elevii care își doresc să afle informații despre oferta educațională a facultăților din cadrul universității pot accesa linkul https://eduexpo.upt.ro/ de pe calculator și vor avea posibilitatea să ajungă în mod virtual în fața Palatului Lloyd, iar de aici pășesc în cadrul târgului.
În perioada de desfășurare a târgului, în intervalul orar 14-18 au loc întâlniri live prin platforma Zoom cu reprezentanții fiecărei facultăți. La finalul fiecărei prezentări, participanții au ocazia să discute cu aceştia.
„Putem spune că un astfel de târg este unul dintre beneficiile aduse de pandemie. Și anume schimbarea mentalităților în educație, căutarea unor forme sau modele noi de exprimare, în acord cu evoluția tehnologică. Pentru noi este o modalitate mai ușoară de a ne face cunoscută oferta educațională, folosind ceea ce stăpânim foarte bine: tehnologia. Ne bucură că, dincolo de elevi, o astfel de promovare va fi acum înțeleasă mult mai bine de părinți, adică persoanele care participă la luarea unor astfel de decizii cu privire la viitorul tinerilor. Vom continua să inovăm în educație, așa cum facem și în tehnologie, pentru că aceasta definește primul secol al universității noastre.”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.
Orice elev din țară poate participa virtual la EduExpo. S-au înscris deja tineri din vestul țării, dar și din județe aflate la o distanță considerabilă de Timișoara. Această metodă de promovare a ofertei educaționale își propune să elimine bariera de distanță dintre mediul universitar și viitorul student.
Programul întâlnirilor zilnice, de marți până joi
13:30 – Prezentarea Universității Politehnica Timișoara
14:00 – Facultatea de Automatică și Calculatoare
14:25 – Facultatea de Arhitectură și Urbanism
14:50 – Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale
15:15 – Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului
15:40 – Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică
16:05 – Facultatea de Construcții
16:30 – Facultatea de Științe ale Comunicării
16:55 – Facultatea de Mecanică
17:20 – Facultatea de Management în Producție și Transporturi
17:45 – Facultatea de Inginerie din Hunedoara