Maratonul vaccinării de la Spitalul Militar din Timișoara, la a doua ediție. Se pot imuniza și elevii cu vârsta peste 16 ani

Marți, la Timișoara a demarat a doua ediție a Maratonului vaccinării la Spitalul Militar din Timișoara. Pe lângă rapelul asigurat celor vaccinați cu prima doză de Pfizer, de această dată se pot imuniza și elevii din Timișoara cu vârsta de peste 16 ani. 

A doua ediție a maratonului va avea loc în perioada 25 mai – 1 iunie. În cadrul acestei acțiuni, medicii au posibilitatea să aloce un flux de vaccinare de 102 locuri, suplimentat la nevoie, cu serul produs de compania farmaceutică Pfizer.

Activitatea de vaccinare a elevilor și cadrelor didactice  care doresc în mod voluntar să se imunizeze se va desfășura zilnic, începând cu ora 12.00. Campania de imunizare a elevilor este susținută de Inspectoratul Școlar Județean Timiș. De asemenea, pe perioada maratonului de vaccinare se pot imuniza împotriva SARS-CoV-2 și persoanele nevaccinate încă, asigurându-se vaccinarea cu prima doză Pfizer, fără a fi necesară o programare prealabilă.

leader board 728 x 90 px

Centrul de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara este situat pe strada Nera nr. 2-4, iar programul de funcționare pe perioada maratonului de vaccinare este 24 de ore din 24.

În paralel cu activitatea de imunizare în cadrul centrului fix de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara, se desfășoară și vaccinarea cu ajutorul echipelor mobile a  persoanelor care nu au posibilitatea să se deplaseze la un centru fix de vaccinare, a populației din zone izolate și greu accesibile, a persoanelor imobilizate din judele Timiș, Arad, Bihor și Caraș-Severin.

Astfel, marți, Spitalul Militar Timișoara asigură o echipă mobilă pentru vaccinarea persoanelor care nu au acces la un centru fix de vaccinare în localitatea Moravița.

Suplimentar, începând de luni, 24 mai, Spitalul Militar Timișoara asigură o echipă mobilă de vaccinare 7 zile din 7, cu program de funcționare 08.00-20.00, pentru vaccinarea populației în punctul de trecere a Frontierei Borș.