Târg de adopții canine în timpul unui meci de fotbal, la Timișoara

afisadoptiistadion

Fotbaliștii de la Poli au luat decizia de a susține adopția câinilor fără stăpân. Astfel, în timpul meciului de sâmbătă va fi organizat un târg de adopții canine la stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara.

Primăria Timișoara anunță că cel de-al treilea târg de adopții canine din acest an va fi organizat într-un loc inedit. Și anume, la stadionul „Dan Păltinișanu”. Asta după ce fotbaliștii de la Poli au decis să se implice în adopția câinilor fără stăpân.

Primăria Timișoara a lansat o campanie de adopție a câinilor fără stăpân, aflați în adăpostul public, desfășurată de municipalitate, societatea care are în concesiune serviciul de gestiune a populației canine fără stăpân și asociații de protecție a animalelor. În acest context, municipalitatea a lansat un apel adresat comunității pentru susținerea demersului, iar ca răspuns la apel, clubul sportiv Politehnica Timișoara și-a anunțat dorința de promovare a adopției câinilor fără stăpân. Astfel, SSU Politehnica Timișoara, în colaborare cu Danyflor, asociația de protecție a animalelor Ecovet și Primăria Municipiului Timișoara, va organiza un târg de adopție canină cu ocazia meciului de fotbal Politehnica Timișoara v. Csikszereda Miercurea Ciuc”, a informat Primăria Timișoara.

Meciul va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, la stadionul „Dan Păltinișanu”. Potrivit organizatorilor, târgul de adopții va fi organizat la intrarea de la tribuna 1, între orele 15.00 – 16.30.

Dorim să oferim vizibilitatea de care se bucură echipa noastră pentru a conștientiza fenomenul abandonului și necesitatea adoptării câinilor fără stăpân, promovând activ conceptul <adopt, don’t shop!>”, transmit reprezentanții SSU Politehnica Timișoara.

La Danyflor sunt, zilnic, în jur de 400 de câini fără adăpost. Timișorenii iubitori de animale pot adopta câini și direct din adăpost, în fiecare zi, în timpul programului de lucru, iar informații detaliate pot fi găsite pe www.danyflor. ro sau pe Facebook. În cadrul campaniei primăriei, sunt programate cinci târguri de adopții canine, sub sloganul “Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!”.