Aproape 13.000 de pachete alimentare pentru cărășenii cu venituri modeste

pachete

Familiile defavorizate din Caraș-Severin vor primi, în perioada următoare, ajutoare alimentare acordate de Uniunea Europeană. Pachetele conțin produse de bază și vor fi împărțite de primării.

Instituția Prefectului Caraș-Severin a distribuit, zilele trecute, către unitățile administrativ-teritoriale din județ pachetele cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene, derulat prin intermediul Guvernului României.

Au fost distribuite, cu acest prilej, 12.625 de pachete care constau în: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Caraș-Severin.

Beneficiarii programului sunt: persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață.

Distribuția în fiecare localitate se realizează de către administrațiile publice locale în termen de 60 de zile calendaristice de la recepția pachetelor cu alimente, conform prevederilor stabilite prin OUG nr. 84/2020.