Autobuzul elevilor – reintrodus pe străzile Reșiței din această săptămână

tur,resita

Elevii reșițeni beneficiază și în acest an școlar de gratuite pe mijloacele de transport în comun, în baza abonamentelor eliberate de Transport Urban Reșița.

Primăria Reșița și Transport Urban Reșița pun la dispoziția elevilor, din această săptămână, o cursă specială pentru transportul spre și dinspre unitățile de învățământ. Autobuzele circulă de luni până vineri, cu două curse dimineața (ora 7.20 plecare de la Fabrica de Pâine din Govândari până la Centrul „Primăvara” din cartierul Lend și ora 7.25 plecare din Marginea până la stația Mol din cartierul Câlnic) și una la ora prânzului (ora 14.00 plecare de la Centrul „Primăvara” – pe ruta Piața Republicii – stația Mol Câlnic). Reprezentanții TUR Reșița menționează că, la nevoie, numărul autobuzelor poate fi suplimentat.

Transportul elevilor este gratuit în baza legitimațiilor eliberate de TUR Reșița. „Elevii au gratuitate încă de anul trecut, din luna mai, transportul fiind decontat de Primăria Reșița. Însă gratuitatea se acordă în baza unei legitimații-card pe care o eliberăm noi. Așa cum s-a întâmplat și anul trecut, elevii primesc o cartelă electronică, similară unui card bancar, care are valabilitate pe toată durata anului școlar. La această oră, copiii nu au astfel de carduri, pentru că ele se eliberează în baza carnetului de elev, însă, în următoarele zile, vom rezolva și această problemă. Noi am vorbit deja cu școlile, acestea o să ne trimită listele elevilor, după care vom încărca automat cardurile de anul trecut. Nici elevii noi nu vor fi nevoiți să se deplaseze până la sediul nostru pentru a intra în posesia acestor legitimații-card. Este suficient ca ei să facă solicitarea către școală, iar aceasta să ne-o trimită nouă.”, a explicat Dănuț Jurubescu, administratorul TUR.

Totodată, Jurubescu dă asigurări că elevii vor fi în siguranță în mijloacele de transport, în fiecare autobuz existând și un însoțitor de bord. De altfel, la fel ca toate autobuzele TUR, și cele școlare sunt igienizate și dezinfectate înaintea ieșirii pe traseu.