„Ţara arde şi baba se piaptănă! Alimentele care trebuiau împărţite în şcoli expiră sau se strică”

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, cere ca alimentele care trebuiau împărţite în şcoli să fie redistribuite în centre pentru asistenţă socială sau în spitale. Şeful CJT spune că solicitarea făcută către Ministerul Agriculturii nu datează de acum, ci de trei luni, însă nici până astăzi nu a primit niciun răspuns.

După sintagma „ţara arde şi baba se piaptănă”, Guvernul stă cu mâna în sân când vine vorba de alimentele care trebuiau împărţite în şcoli. Acestea expiră sau se strică, în vreme ce ar putea fi folositoare altor persoane în această perioadă, consideră Dobra.

„Consiliul Județean Timiș a făcut mai multe adrese către Ministerul Agriculturii, prin care am solicitat să creeze cadrul legal pentru ca laptele, cornul și mărul destinate elevilor să fie redistribuite în centre de asistență socială sau în spitale. Pandemia a suspendat cursurile încă din martie, iar acum a început vacanța și e firesc că ele nu mai pot fi distribuite. Au trecut aproape 3 luni de când am făcut prima adresă. Nici până la ora actuală nu avem un răspuns. Stimabilii guvernanți sunt pesemne ocupați cu altele. Pe site-ul Ministerului Agriculturii, există în procedura de transparență decizională un proiect de Ordonanță de Guvern, dar termenul e de mult expirat. Și ei tot nimic”, a precizat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

În judeţul Timiș sunt peste 600.000 de astfel de produse, fie rămase în școli, fie în depozitele firmelor care au prestat aceste servicii.

„Doamnelor și domnilor din Guvernul Orban, înțeleg că nu vreți să măriți pensiile și nici să majorați alocațiile, dar poate vă înduplecați totuși să luați măsurile necesare astfel încât să nu aruncăm la gunoi toate acele produse”, solicită Călin Dobra.