„Eu candidez singur la președinția Consiliului Județean, nu cum candidează Romeo Dunca, împreună cu Nelu Popa!”

Liderul social-democraților din Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, actualul șef al administrației publice județene, nu știe prea bine cu cine va intra în competiție pentru un nou mandat. Cu Romeo Dunca sau, mai degrabă, cu Nelu Popa?!

Candidatura lui Dunca pentru șefia județului a luat prin surprindere. Inclusiv mulți liberali au rămas paf la anunțul făcut de președintele Marcel Vela. Și asta pentru că, în primul rând, Dunca n-a mai făcut politică, chiar el recunoscând că nu e om politic. În al doilea rând, e vorba despre caracterul puternic al omului de afaceri, care de cele mai multe ori intră în contradicție cu interesele de partid. Surprinzătoare e și strategia PNL, devoalată deja. Practic, Dunca ar urma să meargă la braț cu bunul său prieten Nelu Popa prin județ pentru a-i convinge pe oameni că este varianta cea mai bună pentru a prelua conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin. Cei doi au plecat deja în teren, în primul rând pentru ca Romeo Dunca să vadă și el Caraș-Severinul de jos, nu numai de la înălțime, din elicopter.

Silviu Hurduzeu a fost deja atins de declarațiile liberalului Dunca, acesta folosind cam aceiași termeni în care ne-a obișnuit să dialogheze cu primarul de la Turnu Ruieni. Social-democratul a preferat însă o manieră elegantă: „Eu o să candidez singur la președinția Consiliului Județean, candidez singur, nu cum candidează Romeo Dunca, cu Nelu Popa împreună. Aș face un apel. Am relații bune cu Nelu Popa. Cetățenii județului nu cred că așteaptă de la noi să ne înjurăm. Cred că oamenii așteaptă de la noi soluții, propuneri de proiecte, viziuni, gândiri pentru județul nostru și pentru localitățile din județul nostru”.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Hurduzeu nu e neapărat de acord cu faptul că Dunca e un adversar mai ușor de învins decât ar fi fost, spre exemplu, Marcel Vela sau Jaro Marșalic, alte nume vehiculate de liberali. Iar referitor la promisiunea lui Romeo Dunca, potrivit căreia va dona județului proiectul său de pe Muntele Mic, liderul PSD spune că oamenii au nevoie de cu totul altceva. „Fiecare candidat este important, fiecare candidat are valoarea lui. Nu vreau nici să desconsider un contracandidat, nici să cresc un contracandidat. Știu ce am eu de făcut și sigur că, dacă vom avea discuții, confruntări în campania electorală, în tandem sau nu, vom putea să discutăm despre proiecte, gândiri, despre ceea ce vrem noi să facem pentru județul nostru. Eu nu am, din păcate, afaceri pe care să le donez. Nu am nici firme, nici conturi în bancă. Eu pot oferi cetățenilor ceea ce am oferit și acum: onestitate! Mi s-a reproșat de foarte multe ori că nu de fiecare dată am ieșit să mă laud cu realizările Consiliului Județean. În cei patru ani de mandat, nu foarte multă lume știe cu câte m-am confruntat. Să vă spun că am pornit cu 13 milioane minus?! Era acea impunere a Curții de Conturi. Apoi, înapoierea baniilor pe cele două drumuri pentru care au fost cesionate contractele. Ne-am judecat și am câștigat. Din acest motiv Consiliul Județean avusese conturile blocate, sumele virate din TVA și cotele defalcate din impozitul pe venit erau blocate la Finanțe. Nu primeam bani decât pentru a asigura salariile și a fost o lungă perioadă de timp când am funcționat așa. Deci, minus 13 milioane! Am pornit mandatul cu minus 8 milioane în procesul cu aeroportul. Nu am renunțat, am câștigat, nu trebuie să plătim cei opt milioane și, ulterior, am obținut și plata unei redevențe neplătite de foarte mult timp.”, a comentat Silviu Hurduzeu.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/