Jaro Marșalic, despre acțiunile PSD: „Acest partid demonstrează că face figurație politică”

Chiar dacă oficial nu s-a anunțat data desfășurării alegerilor locale, campania preelectorală plutește în aer, se înmulțesc deplasările liderilor în teritoriu, se discută strategii, conferințele de presă se țin în fiecare săptămână, spiritele se încing, se fac acuzații și se dau replici care mai de care mai acide.

Miercuri, 24 iunie, într-o conferință de presă desfășurată la Reșița, vicepreședintele PNL Caraș-Severin, Jaro Marșalic, a expediat câteva „trasoare” spre tabăra PSD, de acolo de unde vin acuzațiile la adresa liberalilor.

„PSD a inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, ceea ce ne demonstrează că acest partid face figurație pe scena politică, ignorând faptele reale și inventând tot felul de pretexte. Pesediștii uită că s-au retras bine-mersi în locurile lor călduțe și confortabile în timpul acestei crize, lăsându-ne, practic, în fundul gol, cu rezerve zero, în ciuda faptului că în dese rânduri Departamentul pentru Situații de Urgență a tot cerut constituirea stocurilor de care vorbeam. Și mai acuză lipsa de transparență sau că nu s-a făcut nimic pe timp de pandemie. Nu este adevărat. Toate măsurile luate în tot acest timp au fost la vedere și mai trebuie să le amintesc că efectiv a crescut capacitatea tuturor spitalelor de a efectua determinări Real Tiame PCR. Și vă mai dau un exemplu, cel cu spitalele regionale de care PSD a tot vorbit, dar fără să facă nimic. Acum s-a alocat pete un miliard de euro pentru spitalele regionale din Cluj, Craiova și Iași”, a explicat situația Marșalic.

Vicepreședintele PNL a lăsat să se înțeleagă că, pentru prima dată în ultimii ani, s-au luat măsuri, astfel încât producătorii autohtoni să confecționeze materiale de protecție și să se producă medicamente, iar, pe deasupra, s-au blocat exporturile pe această linie.

„S-a spus că măsurile luate de Guvernul Orban nu au fost eficiente, însă cifrele și statisticile publicate nu de noi, ci de UE demonstrează contrariul. Astfel, numărul de cazuri confirmate la 100.000 de locuitori a fost de 101 la noi, în alte țări dezvoltate, de peste cinci ori mai mare: Spania – 514, Irlanda – 517, Belgia – 513, Suedia – 400, Italia – 387. La fel stă situația în cazul numărului de decese la 100.000 de locuitori. În Belgia a fost de 83, în Spania – 59, în Italia – 55, iar în Suedia 44, în timp ce la noi a fost doar de 6 la suta de mii de locuitori”, a ținut liderul liberal să demonteze declarațiile făcute în spațiul public de către PS