Copiii victimelor dictaturii comuniste vor primi reparații materiale! Slavoliub Adnagi: „Familiile au fost grav discriminate social şi profesional”

Reparații pentru urmașii victimelor dictaturii comuniste! Deputatul minorității sârbe, Slavoliub Adnagi, a propus completarea legii nr. 118/1990 și a fost votată în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul minorității sârbe a adus o completare legii din nr 118/1990 prin care copiii victimelor comunismului vor beneficia de compensații materiale. Urmașii deținuților politici, deportaților, strămutaților, celor cu domiciliu obligatoriu sau internați forțat în spitale de psihiatrie, prizonierilor și luptătorilor contra comunismului vor primii reparații. Raționamentul din spatele modificării este compensarea celor care au suferit din cauza lipsei de „origine sănătoasă” prin discriminare socială și profesională. Principalul efect al noțiunii totalitare a condus la limitarea și restrângerea majoră a veniturilor materiale ale familiilor persoanelor considerate nesănătoase de către regim. Deputatul de Timiș, Slavoliub Adnagi, a adăugat în lege completarea celor care se încadrează pentru a-i include pe copiii victimelor regimului comunist.

„În prezent, media de vârstă a copiilor beneficiarilor Decretului-lege, născuţi înainte, în timpul sau după perioada în care părinţii lor s-au aflat în aceste situaţii este de circa 60 de ani. Scopul acestei iniţiative este de a aduce reparaţiile juste, cuvenite pentru suferinţele îndurate de familiile victimelor regimului comunist aflate în viaţă, care din cauza persecuţiilor politice, vădit nedrepte au fost grav discriminate social şi profesional, ceea ce a avut ca efect limitarea şi restrângerea majoră a veniturilor materiale ale acestora şi ale familiilor lor timp de decenii, în toată perioada comunistă”, a precizat Slavoliub Adnagi.