Tânărul pesedist Hogea se dă la Băsescu

Dezbaterea de la Bruxelles pe tema democraţiei din România i-a dat aripi preşedintelui TSD Caraş-Severin, Cătălin Hogea, care nu ezită să-l critice pe preşedintele Traian Băsescu. Acesta atrage atenţia în special asupra problemei şomajului în rândul tinerilor, problemă pe care actuala guvernare nu a reuşit să o rezolve.

Hogea a taxat faptul că Traian Băsescu a tot vorbit despre crearea de locuri de muncă, în timp ce realitatea arată că numărul celor care nu au un loc de muncă este într-o continuă creştere. “România are o rată a şomajului în rândul tinerilor de 22 la sută, adică unul din cinci tineri este şomer. 80.000 de absolvenţi de liceu şi de facultate nu reuşesc să-şi găsească o slujbă şi un loc decent în societate. Şomajul în rândul tinerilor este o realitate ce nu convine actualei puteri pentru că ar trebui să-şi asume eşecul în a oferi acestor tineri şansa la care erau îndreptăţiţi”, a declarat Hogea.

Soluţii pentru tineri
Preşedintele TSD Caraş-Severin susţine că USL are soluţii pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor şi chiar a enumerat câteva dintre ele. Reducerea impozitării muncii, a CAS-ului, eliminarea taxelor pentru angajaţii cu jumătate de normă a tinerilor sub 25 de ani si a persoanelor cu varsta mai mare de 55 de ani ar conduce, în opinia lui Hogea, la reducerea numărului de şomeri. Acesta susţine că USL are rezolvare şi pentru problemele pensionarilor. “Este absolut cinic să aduci în discuţie o eventuală creştere a pensiilor cu 5 la sută dacă nu poţi să o pui şi în practică. Înainte de toate, trebuie precizat că măsura nu reprezintă o creştere, ci o recuperare infimă a ceea ce s-a tăiat în 2010. PDL a impus la toate nivelurile un sistem clientelar şi corupt care se alimentează din bugetul public, inclusiv din banii de salarii şi pensii”, a adăugat Cătălin Hogea.