Ioan Popa: “Voi opri exodul tinerilor!”

Preşedintele PNL Reşiţa a comentat astăzi primele date prelucrate în urma recensământului făcut în toamna anului trecut. Ioan Popa le cere politicienilor să acorde o mai mare atenţie judeţului Caraş-Severin, care se confruntă cu o scădere importantă a numărului de locuitori.

Popa a anticipat rezultatele recensământului şi susţine că are soluţii pentru a stopa plecarea tinerilor spre Occident în cazul în care va fi ales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. “Prin luna septembrie spuneam despre recensământul care s-a făcut în toamnă că ne va furniza surprize neplăcute în momentul în care datele vor fi prelucrate. Lucrurile se adeveresc, populaţia Caraşului a scăzut cu peste 20 la sută faţă de ultimul recensământ şi e trist că, de pe locul 32, la ultimul recensământ, ne-am deplasat spre locul 36. Judeţul s-a depopulat masiv în ultimii ani”, a comentat Ioan Popa.
Caraş-Severinul deşertificat
Preşedintele PNL Reşiţa avertizează că lucrurile sunt mai grave decât ar putea sugera cifrele, scăderea numărului locuitorilor judeţului fiind generată de plecarea tinerilor spre locuri în care li se oferă şansa unui trai decent. “Acea cădere de 24 la sută nu se referă la o cădere omogenă în judeţ, ci am rămas mai puţini în zona dinamică, pentru că tinerii aleg să plece, ori în Timişoara, ori în Spania, Italia şi alte ţări. Fac un mesaj la oamenii politici care au în grijă comunitatea să-şi îndrepte atenţia mai mult spre cărăşeni, pentru că riscăm să ajungem o zonă deşertificată”, a declarat Popa.
Acesta vrea să reuşească în administraţia judeţeană aşa cum a făcut-o în mediul de afaceri şi are deja stabilită o strategie. “Sunt convins că vom câştiga în iunie alegerile locale şi alegerile parlamentare, când vor fi ele, în iulie, în noiembrie sau poate chiar mai devreme. Vă asigur că eu voi face tot ce îmi stă în putinţă să opresc acest exod al tinerilor şi, mai mult decât atât, sper să aduc din tinerii cărăşeni înapoi acasă”, a mai afirmat Ioan Popa.