Tânărul cu apucături de monstru din Ramna a ajuns după gratii. Se face dreptate în cazul cabalinelor ucise cu sânge rece

După ce a îngrozit o întreagă comunitate prin modul în care a ucis două cabaline, criminalul animalelor din Ramna va petrece următoarele 30 de zile în Centrul de Retenție și Arestare Preventivă al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin. Chiar dacă, în opinia multora, pedeapsa aplicată nu este pe măsura practicilor terifiante săvârșite, totuși acest lucru este un pas înainte care denotă că justiția a început să facă dreptate și în astfel de cazuri.

„Ca urmare a probatoriului administrat de către polițiști și procurori, în cauza privind uciderea cu intenție a unor cabaline, în cursul lunii iulie 2020, pe raza comunei Ramna, astăzi, 24 august, Tribunalul Caraș-Severin a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și a dispus arestarea preventivă a bărbatului de 25 de ani, bănuit de comiterea faptelor. Acesta urmează a fi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Caraș-Severin.

Prima acțiune de-a dreptul diabolică a bărbatului a avut loc spre sfârșitul lunii iunie, mai exact în noaptea de 23 iunie, atunci când inculpatul S.R.A.P. a mers pe marginea satului Ramna, unde se afla cabalina femelă gestantă, la termen de fătare (24-25.06.2020). Acesta a luat priponul, l-a înfășurat de un pom (măr) de două ori, cabalina având căpăstrul pe cap, a legat-o în scurt de piciorul stâng din spate, la o distanță de circa 1,5 metri, fapt ce a dus la imposibilitatea animalului de a se mișca liber cu picioarele. În aceste condiții, femela cabalină s-a înfășurat în pripon, a căzut pe sol, avortul și decesul fiind iminente.

leader board 728 x 90 px

Bărbatul cu porniri care ridică mari semne de întrebare asupra sănătății mintale nu s-a oprit aici, modul în care i-a pus capăt zilelor unei alte cabaline, în noaptea de 12 spre 13 iulie, depășind orice scenariu al unui film horror.

Referitor la ultima acțiune a criminalului cabalinelor din Ramna, în starea de fapt s-au reținut următoarele:

„În noaptea de 12/13.07.2020 , inc. S. R. A. P. a pătruns, prin escaladarea gardului unui imobil din localitatea Ramna, județ Caraș-Severin, proprietatea părții vătămate V. A., în curtea imobilului, a mers până la grajdul unde se afla o cabalină femelă, a intrat în grajd pe ușa de acces ce se afla deschisă, a dezlegat cabalina și a sustras-o ieșind pe poarta de la grădina locuinței. A condus-o într-o grădină lângă locuința bunicii inculpatului, a legat-o de un stâlp de la gardul împrejmuitor în scurt, după care a împiedicat-o de picioarele din spate. A scos din pământ un par confecționat din lemn, care era folosit la o cultură de legume, cu o lățime de 3 cm și o lungime de 1,50 metri, s-a apropiat de cabalina femelă, a penetrat-o cu acel lemn, introducându-l brutal în vagin circa 1,40 metri, lemn care s-a rupt în interiorul animalului producându-i o breșă în diafragmă produsă prin penetrare, leziuni ce au fost incompatibile cu viața animalului, după care a mers la domiciliu, a luat un topor, s-a întors din nou la locul unde a lăsat cabalina femelă, a aplicat 4 (patru) tăieturi cu tăiușul toporului în zona toracică a cabalinei respective, două tăieturi pe partea stângă și două pe partea dreaptă, după care a abandonat-o. Aceasta a fost găsită a doua zi de proprietar care a solicitat ajutorul medicului veterinar de circumscripție, dr.T. B. , care a încercat să-i acorde îngrijiri de specialitate. Medicul a extras lemnul din vaginul cabalinei, însă doar o bucată de circa 82 cm, restul rămânând în interior. La puțin timp,  cabalina a decedat”.

Judecătoria Reşiţa a luat măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 29 de zile faţă de inculpatul S.R.A.P., pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, faptă prev. şi ped. de art. 25, alin. 1 din legea 205/2004, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Sursa foto principal: vivafm.ro.