Poți afla care este riscul de a te îmbolnăvi de COVID-19! Chestionar online, realizat sub coordonarea medicului Virgil Musta

O echipă de specialiști din Timișoara, coordonați de medicul Virgil Musta, a realizat un chestionar online prin care este evaluat riscul îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Pentru a putea fi completat este nevoie de doar patru minute.

Informațiile sunt analizate, iar răspunsul și recomandările medicilor sunt trimise, în mai puțin de un minut, pe adresa de e-mail a persoanei care a completat datele din chestionar. Analiza rapidă permite, în același timp, stabilirea unui punctaj care indică riscul de contagiune sau pericolul unei evoluții negative în caz de contagiune cu noul coronavirus. Totodată, persoana care a completat formularul primește câteva recomandări standard de respectare a măsurilor de protecție sau de autoizolare, în funcție de răspunsurile date.

„Prin acest chestionar online, încercăm să îi ajutăm pe oameni, să le recomandăm ce au de făcut, să stabilim, în urma răspunsurilor date de cei care completează formularul, cât de mare este riscul de infecție. Putem afla dacă persoana are o formă asimptomatică de boală sau poate dezvolta o formă gravă, severă. Vorbim în aceste zile de o transmitere comunitară, așa că fiecare dintre noi, dacă nu respectăm normele minime de protecție, putem să devenim victime ale noului coronavirus.”, a transmis medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

De asemenea, datele colectate de la cei care aleg să completeze chestionarul vor fi folosite pentru realizarea unui studiu. Chestionarul a fost realizat de echipa Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Timișoara, împreună cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis și poate fi accesat AICI.

banner 1000 x 100 hd