„Ne-am cerut dreptul de a participa la alegeri! Fără formaţiunile noastre, va fi un absenteism mare de tot la vot”

Cum membrii Biroului Electoral de Circumscripție nr. 6 Moldova Nouă au menținut decizia dată de Tribunalul Caraș-Severin prin care anulează posibilitatea nu doar a candidaturii primarului Adrian Torma pentru un nou mandat, ci și lista de consilieri a Stângii unite, Toni Novăcescu, reprezentantul Pro România în zona Clisura Dunării și aliat al actualului edil încă nu poate concepe o astfel de situație, politicianul declarând că electoratul va taxa drastic eliminarea celor două formațiuni din competiția programată pentru 27 septembrie, fapt tradus printr-un „absenteism mare de tot”.

„S-a încheiat un proces verbal în urma solicitării noastre, dar s-a cerut și emiterea unei hotărâri de către BEC Moldova Nouă care să ne permită să participăm la alegerile din 27 septembrie. Din păcate, hotărârea nu a mai fost emisă. Am cerut reanalizarea situației în baza unor articole scrise de către juriștii noștri, articole foarte bine întemeiate. Era nevoie de emiterea acestei hotărâri a Circumscripției Electorale pentru a ne da posibilitatea să candidăm, să participăm la alegeri. Dacă apoi dorințele electoratului ar fi fost pro sau contra, asta ar fi fost o altă discuție. Ne-am cerut un drept fundamental, acela de a avea ocazia de a fi aleși”, a explicat Novăcescu, imediat după ce membrii BEC au părăsit şediul administraţiei publice locale de la malul Dunării, neschimbând cu nimic lucrurile.

Dacă toată această situație crește șansele candidatului Partidului Verde la funcţia de primar al orașului Moldova, fostul consilier județean s-a abținut în a comenta pe marginea acestui subiect, însă, la fel ca liderul verzilor, Eugen Băleanu, politicianul prevede un absenteism mare de tot la urne pentru data de 27 septembrie:

„Sunt debusolat! Niciodată electoratul nu poate fi dirijat sau forțat de către cineva. În lipsa formațiunilor noastre, va fi un absenteism mare de tot la vot și este păcat. Nu pot să ofer o poziție oficială vizavi de candidatul Partidului Verde, întrucât totul depinde de modul în care își va organiza lucrurile fiecare din candidații rămași în cursa electorală pentru scaunul de primar. Cu toate acestea, consider că toată lumea ar fi avut dreptul să participe la aceste alegeri. Adrian Torma și-a format o echipă, a câștigat experiență în această perioadă. Are proiecte începute, de altfel a avut și realizări. Deși noaptea e un sfetnic bun, șansele în acest moment sunt minime, pentru că nu există această hotărâre”.

Mai mult decât atât, reprezentantul Pro România în Clisura Dunării a atras atenția că are capacitatea de a accepta situația actuală, aceea ca alianța PSD-Pro România să fie scoasă din joc, dar cu o singură condiție: dacă totul nu are iz de blat.

„E un mare păcat. Revoltați vor fi nu doar simpatizanții alianței, ci și simpatizanții actualului primar, Adrian Torma. Era corect ca bătălia să se dea în voturi și să fie un fair-play total. Dacă aceasta e legislația, mă supun și o respect, însă dacă lucrurile nu stau așa, e mare păcat deoarece campania nici nu a început. Îmi pun și eu întrebarea: «Ce vor spune oamenii despre aceste decizii luate?»”, a mai adăugat Novăcescu, care, cel mai probabil, își va găsi toate răspunsurile după data de 27 septembrie.

CITEŞTE ŞI: Tensiune maximă la Primăria Moldova Nouă până la miezul nopții! Va mai candida sau nu Adrian Torma pentru încă un mandat?