Tensiune maximă la Primăria Moldova Nouă până la miezul nopții! Va mai candida sau nu Adrian Torma pentru încă un mandat?

Adrian Torma nu va uita niciodată ziua de 24 august 2020, data în care au fost anunțate candidaturile definitive la fotoliul de primar, dar și listele de consilieri locali. Tensiunea s-a menținut până la miezul nopții. Va mai candida sau nu pentru un nou mandat?

O lovitură grea pentru Adrian Torma, o lovitură grea și pentru Partidul Social-Democrat și Pro România. Cele două formațiuni nu vor avea candidat pentru funcția de primar la Moldova Nouă. Nu vor avea nici măcar liste de candidați pentru fotoliile de consilieri locali. Este poate singura dată când cel mai mare partid al României a fost exclus printr-o simplă contestație din cursa electorală.

Decizia Tribunalului Caraș-Severin a rămas neschimbată: dosarul de candidatură al lui Adrian Torma și cel al consilierilor locali PSD și Pro România sunt invalide. Membrii Biroului Electoral de Circumscripție nr. 6 Moldova Nouă s-au reunit luni și au stat la sediul din Primăria orașului până la miezul nopții, dar au decis să mențină în vigoare hotărârea Tribunalului.

Deși s-a luat în calcul varianta ca membrii comisiei de validare a candidaturii să își asume greșeala și astfel să fie adăugate la dosar semnăturile lipsă, nu s-a ajuns la un consens, iar deznodământul este clar: Adrian Torma nu se va afla pe lista candidaților în 27 septembrie 2020.

Seara a fost presărată cu tensiuni și la propriu, și la figurat. Unul dintre membrii comisiei, reprezentanta Uniunii Sârbilor, a acuzat o stare de rău și a avut nevoie de intervenția Ambulanței.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu detalii!