Tânăr nevaccinat, cu formă severă de COVID-19, intubat la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara: „Plămânii erau distruși în proporție de 80%”

coronavirus,nevaccinat
untitled design set 970x90 px

Noul coronavirus nu îi ocolește pe tineri, ba mai mult, există persoane care din punct de vedere clinic par sănătoase, dar care fac o formă severă de boală. Este și cazul unui tânăr de 34 de ani care a fost internat la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, însă doar după ce doctorii, familia și prietenii l-au convins să se prezinte la medic.

Pacientul s-a testat acasă de două ori, dar rezultatul a fost negativ. În schimb, simptomele s-au înrăutățit.

„Un caz recent, acum câteva zile, un tânăr de 34 de ani nu a vrut să se vaccineze. A crezut că fiind tânăr nu poate face o formă severă. Simptomele s-au accentuat. A făcut două teste antigen acasă, ambele negative. L-am rugat să vină la noi în spital să facem și test PCR. L-am rugat să se interneze, am insistat atât noi, cât și prietenii și familia lui. Până la urmă a venit la noi, s-a internat mai mult de frică”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Boala s-a agravat, iar plămânii au fost atât de afectați încât a avut nevoie de terapie cu oxigen. Și de această dată a fost sceptic.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Plămânii erau deja distruși în proporție de 80%. A doua zi l-am și mutat în secția de Terapie Intensivă. Inițial nu a vrut să accepte terapia cu oxigen pentru că citise undeva că oxigenul afectează alveolele. Trebuie să știm că oxigenul este indispensabil vieții de când ne naștem. A citit tot felul de fake-newsuri realizate de oameni fără nicio expertiză medicală sau să spunem așa, de niște medici ai morții. Și uite cum, din nefericire duminică a fost intubat. 34 de ani. De asta îi rugăm pe oameni, pe tineri să trateze cu responsabilitate procesul vaccinării. Faptul că ești tânăr nu înseamnă că nu faci o formă severă de boală”, a mai spus Cristian Oancea.

Specialiștii spun că încă nu se cunosc toate datele despre virusul SARS-CoV-2, cu atât mai puțin despre noile tulpini apărute. Astfel, nimic nu este cert.

„Frustrarea noastră crește, pentru că noi vrem binele oamenilor, vrem să prevenim, nu vrem să tratăm. Am avut tineri aparent clinic sănătoși și apoi au decedat. Revista Lancet, o revistă de prestigiu din lumea medicală, spunea că noi știm despre această boală undeva la 20%. Virusul dă mutații. Abia ne obișnuim cu una că apare alta. Este o cursă contra cronometru între potența vaccinului și rezistența virală. Dacă nu ne mobilizăm să obținem imunitatea de grup prin vaccinare și nu prin boală, riscăm ca virusul să ne învingă. Diferența este că imunitatea prin boală poate să dea și forme mai severe de infecție”, a mai explicat managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/