Subprefectul liberal de Timiș despre proiectul de majorare a taxelor locale: „Absolut exagerat și nedrept. Chiar așa tare v-ați supărat pe timișoreni după doar jumătate de an?”

draganescu

Ovidiu Drăgănescu reacționează după ce autoritățile locale au prezentat proiectul prin care vor să majoreze impozitele și taxele locale în Timișoara, din 2022. Subprefectul liberal critică administrația Fritz despre care spune că lovește în cetățenii care au mici afaceri și care reușesc să se descurce fără ajutorul statului. 

Proiectul de hotărâre prevede creșteri importante la impozitele locale. Persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale vor plăti un impozit majorat de 3 ori. Iar în cazul persoanelor fizice și juridice care dețin clădiri de locuit, impozitele cresc cu peste 20%. În plus, primăria elimină și bonificația de 10% pentru timișorenii care plătesc integral impozitele pe clădiri, teren sau mijloace de transport până în luna martie.

„Absolut exagerat și nedrept este proiectul de mărire a impozitelor și taxelor pregătit de Primăria Timișoara. El va lovi în timișorenii care reușesc să trăiască fără ajutorul statului, mici proprietari de afaceri de familie, investitori cu resurse limitate, dar cu imaginație și energie debordante, în general middle-class-ul orașului. Este pedepsit, astfel, cel care a fost econom și a reușit să investească într-un spațiu cu altă destinație, într-o mică afacere pe cont propriu, trecând peste toate piedicile puse de un sistem cu n avize, acorduri și autorizări, încă descurajant în România. Este o creștere de 3 ori a impozitului pe clădiri s.a.d. la persoane fizice, o creștere de 30 de ori la închirierea spațiului primăriei si alte taxe noi, într-o perioadă de mari restricții cauzate de pandemie. Chiar așa tare v-ați supărat pe timișoreni după doar jumătate de an, stimați conducători ai Primăriei?”, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Ca să fie adoptat, proiectul înaintat de primarul Dominic Fritz are nevoie și de votul liberalilor. Documentul este în consultare, va fi organizată o dezbatere publică, apoi votul din CL Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara vrea să majoreze mai multe dări de anul viitor. Va fi reintrodusă și taxa de promovare turistică 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/