„Tăierea PNDL ar duce la un dezastru pentru comunitățile locale!”

Călin Dobra apelează la toți liderii politici din Timiș pentru a susține programele de investiții demarate de Guvernul PSD. Susține că tăierea programelor FDI și PNDL ar duce la un blocaj în interiorul comunităților locale în cazul în care liberalii nu vor susține lucrările demarate și asumate de primari.

Dobra laudă programul PNDL și spune că de el au beneficiat atât primari din PNL, cât și primari din PSD. Temerile sale sunt susținute de președintele executiv PSD, Eugen Teodorovici, care a declarat că președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat Ludovic Orban au produs o instabilitate politică greu de cuantificat în efecte economice.

„Premierul desemnat, deocamdată nevotat, Ludovic Orban, a ieșit clar cu poziția de tăiere a acestor programe, anume FDI și PNDL. Cred că acest lucru va duce la un dezastru pentru comunitățile locale. Sunt demarate investiții, sunt demarate lucrări, se va ajunge la un blocaj în cadrul comunităților locale dacă aceste proiecte nu vor fi conștientizate de guvernul care va veni și nu va continua acest demers bun, recunoscut chiar de primarii liberali. Nu cred că există primar care nu a beneficiat de vreun program guvernamental și de dezvoltare a comunităților locale. De aceea fac un apel public la toți liderii politici din județul Timiș să susțină programul demarat de guvernul PSD, programul de investiții pentru comunitățile locale și mai mult de atât, să susțină acel Pact de Bunăstare a Românilor”, a declarat Călin Dobra.

Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor a fost propus de către PSD spre a fi semnat de toate partidele de dreapta, însă a fost refuzat. Documentul ar interzice semnatarilor să taie salariile sau pensiile cetățenilor, însă a fost ignorat chiar și de membrii PSD. Online, pactul a fost semnat de puțin peste 8.000 de persoane. Membrii PSD sunt în număr de aproape 600.000.