„PSD Dragnea-Dăncilă ne-a adus pe penultimul loc din UE în clasamentul privind eficiența financiară”

Sub conducerea Dragnea-Dăncilă, PSD a dus România pe penultimul loc al clasamentului privind eficiența financiară. Deputatul PNL Marilen Pirtea acuză Guvernul de producerea celei mai mari instabilități din lumea civilizată!

Deputatul PNL identifică patru deficiențe ale sistemului de finanțe publice. Acesta blamează colectarea slabă a impozitelor și a taxelor, ponderea de 82% a cheltuielilor pe salarii și pensii, lipsa de investiții și lipsa predictibilității legislative.

Ultimul loc în UE la colectarea taxelor este ocupat de Irlanda, pe care Marilen Pirtea o numește un cvasiparadis fiscal. Cu doar 25% pondere a veniturilor fiscale în PIB, suntem depășiți de bulgari cu 30%, de polonezi cu 34% și cehi cu 35%. Fiecare punct procentual din PIB colectat suplimentar poate aduce un plus de venituri de 10 miliarde de lei, argumentează deputatul, motiv pentru care declară ținta de colectare de 30% pentru a rezolva constrângerile bugetare din prezent. Pirtea reia propunerile PNL în domeniul economiei, anume eficientizarea colectării taxelor și impozitelor prin informatizarea și restructurarea ANAF.

„Viitoarea guvernare va intra în logica recuperării acestor dezechilibre și, cu răbdare și perseverență, va readuce fiscalitatea în tendință ascendentă”, încheie deputatul liberal Marilen Pirtea.