Tablete gratuite pentru școlarii din comuna Iablanița

Dacă proiectul depus la Ministerul Educației de primarul Victor Terteleacă primește finanțare, școala în pandemie va deveni accesibilă pentru toți elevii din comună.

Peste 140 de tablete vor fi achiziționate de reprezentanții Primăriei Iablanița, dacă proiectul depus la finele anului trecut de primarul Terteleacă la București primește „unda verde” din partea Ministerului Educației.

Proiectul pentru achiziționarea celor 146 de tablete este, momentan, în evaluare. Nu am primit nici un răspuns! Din câte am înțeles, este un proiect care se derulează prin Ministerul Educației, cu fonduri de la Uniunea Europeană”.

leader board 728 x 90 px

Pentru că își dorește ca elevii din comunitatea sa să beneficieze de condiții optime de studiu, Victor Terteleacă lucrează deja la proiectul ce are în vedere reabilitarea și modernizarea școlii din Globu Craiovei.

Lucrez acum în avans, dacă pot spune așa, la proiectul pe care doresc să-l depun la Administrația Fondului pentru Mediu pe programul privind anveloparea școlilor, și pentru care linia de finanțare se va deschide, din câte am înțeles, în luna mai. Prin acest proiect pe care îl facem pentru școala de la Globu Craiovei ne dorim schimbarea acoperișului și a șarpantei, anveloparea clădirii, înlocuirea tâmplăriei, dotarea unității cu mobilier nou și centrală termică. De fapt, este vorba despre un proiect în valoare de 1,5 milioane de lei, care sunt convins că, odată depus, va fi declarant eligibil și va intra la finanțare.”, a mai spus edilul din Iablanița.