Taberele școlare de stat din Timiș nu pot fi deschise pentru elevi. Guvernul nu le-a mai scos de pe lista spațiilor destinate carantinării

Elevii din Timiș nu vor putea merge în cele două tabere școlare de stat din județ pentru a se relaxa, deocamdată. Unitățile nu pot fi deschise pentru că Guvernul le-a introdus pe lista spațiilor destinate carantinării persoanelor, la începutul pandemiei, și nu le-a mai scos nici până acum.

La nivelul județului Timiș mai sunt funcționale doar două din cele cinci tabere școlare de stat. Una se află la Chevereșu Mare, iar cealaltă la Poieni Strâmbu. Din păcate, deși elevii au intrat în vacanță, aceste tabere școlare nu pot fi deschise.

Loredana Ianculovici, șeful Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, a explicat că cele două tabere au fost introduse de către Guvern, la începutul pandemiei de coronavirus, pe lista spațiilor destinate carantinării persoanelor și nu au mai fost scoase nici până în acest moment.

Până în prezent, aceste centre de agrement nu sunt deschise publicului din două motive: ele nu sunt asimilate structurilor de primire turistică ce au funcțiuni de cazare clasificate de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, fiind structuri care funcționează cu circuit închis pentru domeniile de activitate tineret și sport. Al doilea motiv este că anul trecut, printr-o Hotărâre de Guvern, tot patrimoniul deținut de Ministerul Tineretului și Sportului a fost inclus pe lista spațiilor destinate pentru asigurarea carantinării persoanelor. Pentru ca aceste tabere să poată fi deschise publicului, ele trebuie să fie scoase din această listă.”, a declarat Loredana Ianculovici.

În aceste condiții, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș nu știu când vor putea fi deschise cele două tabere școlare din județ. Totuși, au început să se facă pregătiri, în speranța că spațiile vor funcționa în această vară.

Cuib de vise 1000x100

Atât cât am putut, noi ne-am pregătit pentru deschidere. Am întreținut spațiile, să fie în stare de funcționare și suntem pregătiți pentru demararea procedurilor pentru avizare periodică pentru încheierea contractelor cu firme specializate de dezinsecție, deratizare, dezinfecție, pentru aprovizionarea cu alimente și apă, pentru obținerea tuturor buletinelor de analiză a apei. Au fost desfășurate periodic activități de întreținere a vegetației din perimetrul centrelor de agrement, s-au făcut mici reparații de întreținere la instalațiile sanitare și pe unde a mai fost nevoie. Am întocmit un regulament de tabără adaptat normelor sanitare ce trebuie respectate în contextul actual. Am actualizat tarifele, astfel încât să putem să acoperim costurile suplimentare, pentru că se vor aplica teste rapide și avem nevoie să cumpărăm alte materiale sanitare, măști, dezinfectanți. De asemenea, am luat legătura cu Serviciul de Asistență Medicală Școlară pentru asigurarea asistenței medicale. Avem, din păcate, un deficit de personal, sunt trei posturi vacante, dar vom face demersurile să rezolvăm cât mai repede această situație.”, a afirmat Loredana Ianculovici.

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/