Autoritățile promit că rezolvă problema gazelor din zona Deta, în următorii doi ani. Soluția identificată

Secretarul general adjunct al Guvernului, Bogdan Ghelbere, declară că în zona localităților timișene Deta, Banloc și Voiteg nu vor fi mai probleme cu alimentarea cu gaz metan, în cel mult doi ani. O nouă conductă care va fi construită de Transgaz ar fi soluția, spune Bogdan Ghelbere. 

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului, Transgaz va construi o conductă nouă pe traseul Moșnița Nouă, Jebel și Moravița, iar la această conductă vor putea fi conectate și localitățile de pe traseu.

Conducta care asigură acum gazul în zona Banloc, spune liberalul, urmează să fie licențiată. Până atunci va continua să fie operată de OMV-Petrom.

„În clipa de față, alimentarea Detei, a Banlocului și a tuturor localităților de pe traseu se face de la Foeni, pe o conductă care, realistic vorbind, este ciur, care trebuie reparată. Și atunci, cei de la Transgaz, ce fac în clipa de față, se va termina în doi ani, este alimentarea de la Moșnița la Deta (…) Nu rezolvă problema Banloc doar această conductă. I-am convins pe cei de la Transgaz să preia acea conductă, Foeni-Deta, în condițiile în care va fi licențiată. Adică, OMV-ul o repară, Transgazul o preia licențiată și le dă bani OMV-ului.”, a explicat Bogdan Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului României.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În luna martie, președintele CJ Timiș Alin Nica afirma că administrația județeană lucrează la un parteneriat între Consiliul Județean Timiș și Transgaz prin care își propune să stimuleze racordarea localităților din județ la rețelele de distribuție a gazelor naturale. Tot atunci, Alin Nica spunea că zonele Deta și Sânnicolau Mare sunt primele pe listă, apoi Făgetul.

CITEȘTE ȘI: Zăcământul de gaze naturale de la Partoș, din județul Timiș, epuizat. Anunțul OMV Petrom

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/