Muncitorii surprinși sub un val de pământ în Timiș, salvați de pompieri. Autoritățile demarează o anchetă

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Inspectorii de muncă și polițiștii vor demara o anchetă care să stabilească cum anume s-a produs accidentul de muncă de joi seara, de la Rudicica, în care un val de pământ s-a surpat. Pompierii timișeni și medicii au reușit să îi salveze pe bărbați, în urma unei misiuni contracronometru. 

Alarma s-a dat joi, la ora 19.40. Doi bărbați care montau o conductă de apă au fost surprinși de un mal de pământ ce s-a prăbușit peste ei. Peste 20 de pompieri, cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, un autocamion cu container de căutare-salvare, un autocamion cu macara și două echipaje SMURD au ajuns imediat la cei doi.

Prima victimă a fost extrasă în 10 minute de la sosirea salvatorilor la locul intervenției. Era în stop cardio-respirator.

„În timp ce paramedicii îi aplicau măsurile salvatoare, ceilalți au continuat să sape după cea de-a doua victimă. În momentul în care paramedicii SMURD au strigat «Respiră!», ceilalți salvatori l-au scos la suprafață pe cel de-al doilea bărbat, conștient. Cei doi bărbați, de 40 și 33 de ani, au fost salvați și transportați la spital.”, a transmis ISU Timiș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Pe de altă parte, inspectorii de muncă vor demara o anchetă care să stabilească cu exactitate motivele pentru care a avut loc accidentul.

„Urmează ca ITM și IPJ să verifice condițiile în care s-a produs acest accident de muncă și dacă s-au respectat sau nu normele legale, să se stabilească cine este răspunzător de acest accident care putea conduce la pierderi de vieți omenești.”, a anunțat prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth.

CITEȘTE: Surpare de pământ în apropiere de Timișoara. Pompierii, chemați să salveze două persoane

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/