Taberele din inima satului bănățean și-au deschis porțile

Proiectul „Tabăra din inima satului” a fost lansat în sala de festivități a Episcopiei Caransebeș, un program prin care tinerii din comunitățile rurale au posibilitatea de a participa la tabere recreative menite să-i apropie de frumos.

La acțiune a fost prezent Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, precum și reprezentanți ai comunităților rurale participante în program, primari, preoți, profesori și voluntari. Festivitatea a debutat cu prezentarea programului „Tabăra din inima satului (TDIS)” de părintele inspector Mihai Ciucur și a continuat cu mesaje din partea echipei de organizare, partenerilor, voluntarilor și a reprezentaților comunităților rurale implicate în organizarea programului.

„Credem că roadele acestor tabere din inima satului, 14 la număr, se vor vedea nu peste multă vreme. Suntem alături de preoți, învățători și de primari, ne bucurăm de prezența voluntarilor care se vor implica în aceste tabere și credem că aceste tabere vor aduce o schimbare în bine în satul românesc pe de-o parte și pe de altă parte în sufletul și inima fiecărui copil și tânăr, beneficiari ai acestor tabere”, a declarat părintele episcop Lucian.

Programul TDIS este organizat de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și cu sprijinul ATOR Banatul de Munte și al Centrului de Tineret Moniom, până în luna decembrie 2019. În urma solicitărilor venite din partea comunităților rurale din Caraș-Severin și a discuțiilor purtate cu actorii locali implicați (primării, școli și parohii), au fost stabilite localitățile și perioadele în care se vor organizate taberele TDIS.

Așadar, programul de tabere din vara acestui an este următorul: Bozovici 18-21 iunie, Răcășdia 18-22 iunie, Teregova 24-28 iunie, Marga 1-5 iulie, Poiana Buchin 1-6 iulie, Iablanița 2-5 iulie, Verendin 9-12 iulie, Măureni 15-19 iulie, Iaz 22-26 iulie, Eftimie Murgu 26-29 iulie, Poiana Mărului (beneficiari din comuna Zăvoi) 7-9 august, Forotic 21-24 august, Moniom 23-26 august, Berliște (cu satele Milcoveni, Rusova Nouă și Rusova Veche) 29 august – 2 septembrie.