„Spre rușinea noastră, orașul și județul nu au o sală pentru un spectacol de înaltă calitate!” Jumătate de secol de „Semenicul”, în anonimat!

explo 1000x200

Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin a fost obligat să plătească instituțiile media pentru aducerea la cunoștința publicului larg a faptului că Ansamblul „Semenicul” împlinește 50 de ani de activitate, cinci decenii de succes, în care jocul și portul popular din Banatul Montan au fost promovate peste tot în lume!

Ioan Benga, directorul instituției din subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, le-a bătut obrazul celor care nu sunt în stare să întrețină măcar sălile de spectacol în care „Semenicul” a performat și a încântat o perioadă atât de lungă de timp. Asta, în contextul în care a fost obligat să organizeze spectacolul aniversar al Ansamblului la Palatul Cultural, într-o sală mult prea mică pentru un eveniment atât de mare. Dacă lui Benga i se datorează în mare măsură realizarea superbei săli de sport din curtea Liceului „Mircea Eliade”, acolo unde se vor putea organzia competiții sportive de top, un spectacol de asemenea importanță pentru identitatea județului Caraș-Severin va putea fi urmărit de un număr redus de iubitori de folclor și tradiții. În aceste condiții, Benga a ales să tipărească mai multe broșuri și reviste, să scoată un CD și să plătească articole și materiale în mass-media pentru ca toți cărășenii să afle de artiștii de ieri și de azi ai „Semenicului”.

„Ne pregătim pentru un eveniment deosebit, fundamental la nivelul anului 2019. Timp de două zile, 13-14 iunie, sărbătorim aniversarea a 50 de ani de la înființarea Ansamblului «Semenicul», care are o activitate impresionantă. De-a lungul timpului a fost exponentul de bază al vieții artistice și folclorice din Caraș-Severin. Instituția lucrează cât de cât profesionist, avem om care lucrează pe marketing, am făcut pagină de Facebook și site pentru a ne găsi oricine vrea să afle de noi. Spre rușinea noastră, orașul și județul nu au o sală pentru un spectacol de înaltă calitate. Estimam peste 800-900 de participanți la un astfel de spectacol!”, a declarat Ioan Benga.

Cei 50 ani de existenţă culturală vor fi sărbătoriţi în mod festiv, joi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, începând cu ora 10.45, iar vineri, de la ora 17, la Palatul Cultural, e programat spectacolul extraordinar: „Astăzi am 50 de ani“.  Intrarea este liberă!