Reșița, parteneriat pentru progres personal și succes profesional, cu Slovacia

Asociația Nevo Parudimos a fost prezentă în Slovacia într-un proiect de dezvoltare personală. Activitățile desfășurate s-au centrat pe trecerea prin bazele atributelor de creștere personală, dobândirea de experiențe prin activități care abordează propriile valori, gestionarea timpului, atenția, gândirea și curajul.

Asociația Nevo Parudimos a participat, în perioada 9-13 mai, la prima activitate din cadrul proiectului „Personal Progress = Professional Success”, inițiat de Association of Young Roma, din Slovacia.

Fiecare participant a avut prilejul să își creeze propria viziune și să stabilească propriul plan de acțiune și obiceiuri pe care să le urmeze pe viitor, până la următoarea activitate a proiectului, când va avea loc verificarea progresului fiecăruia.

Proiectul PPPS are în general scopul de a consolida abilitățile personale și capacitățile profesionale ale lucrătorilor de tineret și, implicit, potențialul organizațiilor.

Prin acest proiect, participanții au ocazia de a-și dezvolta abilitățile de comunicare cu comunitățile de romi și alte grupuri defavorizate. De asemenea, au ocazia de a învăța cum să lucreze în echipă și să dobândească abilități de a înfrunta mai ușor situații neprevăzute, dar și să înțeleagă mai bine cum să folosească principiile profesionale în munca lor zilnică. Proiectul se va concentra pe dezvoltare din două domenii principale: conștientizarea de sine și consiliere în carieră sau abilități de lucru.

Cea de-a doua activitate din cadrul proiectului va avea loc în perioada 25-29 iunie.