FOTO. Elevii reșițeni și-au vândut jucăriile pentru a ajuta o fetiță bolnavă

O fetiță de doar 8 ani din Reșița are nevoie disperată de ajutor. Teodora a fost diagnosticată cu o boală necruțătoare, iar colegii ei au găsit o modalitate de a o ajuta, așa cum pot ei.

Sub îndemnul „Haideți să o ajutăm pe Teo”, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Reșița au organizat vineri, în curtea unității de învățământ, un târg de jucării, cu scopul de a strânge bani pentru o fetiță bolnavă.


În cadrul evenimentului, școlarii și-au vândut din lucruri pentru a aduna bani pentru Teodora Vodă, fetița care suferă de mielodisplazie și care a fost supusă unui transplant medular în toamna anului trecut, dar mai are o cale lungă de parcurs spre recuperare. Fetița se află încă în Italia împreună cu mama sa și are nevoie de fonduri pentru tratament, chirie și hrană.

În total, la finalul zilei, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 au reușit să strângă, atât din vânzarea propriilor jucării, cât și din alte donații, o sumă de 1.000 de euro, bani care vor merge direct în contul Teodorei.

Târgul de jucării a fost organizat în cadrul proiectului „BUCURIA DE A DĂRUI”, ajuns la ediția a IX-a, organizat de Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița, în colaborare cu Salvați Copiii, Filiala Caraș-Severin, și coordonat de prof. înv. primar Eufemia Jurca.
Acțiunea de vineri este a doua de acest fel dedicată Teodorei.