Tabără vrea ca Timișul să dea direcția: „Ne-am uitat prea mult la ce fac Clujul, Aradul și Carașul”

tabara

Președintele PNL Timișoara, viceprimarul Cosmin Tabără, spune că filiala liberalilor din Timiș ar trebui să se regrupeze, după Congres, să devină model pentru celelalte din vestul țării. Cosmin Tabără își dorește și ca alianța cu USRPLUS să rămână în picioare, ca să poată fi respectat votul cetățenilor din toamna anului trecut. 

„Sper ca acest Congres să fie în liniște, să se încheie odată, pentru că am ținut prea mult prima pagină a ziarelor în aceste luni și cred că am exagerat foarte mult, de la alegerile în filiale până la lupta acerbă între Ludovic Orban și Florin Cîțu. Alegeri care, în loc să ne aducă un plus, să fim realiști, ne-a adus un minus. Sper că odată cu încheierea acestor alegeri, lucrurile se așază și ne vom concentra exclusiv pe actul de guvernare, legislativ și pe administrație. Pentru că acesta este rolul nostru. Sper, de asemenea, ca indiferent cine va fi președinte, partidul să dea dovadă de rațiune, să fie unit și să reprezinte curentul liberal cu cinste în continuare și să ne repoziționăm în sfera politică românească. România are nevoie de PNL și noi trebuie să fim responsabili cu toții.”, a declarat Cosmin Tabără.

Viceprimarul Timișoarei spune că organizația pe care o conduce nu a primit un mandat explicit cu privire la votul de la Congres. Însă, mandatul pe județ este pentru Florin Cîțu.

„Fără doar și poate, noi vom susține toți oamenii propuși de Timiș în conducerea PNL pentru că în ultimii ani ne-am uitat prea mult la ce face Cluj, Bihor, Arad și Caraș. Dar noi trebuie să reorganizăm filiala Timiș, astfel încât celelalte filiale să ne considere un model. Noi trebuie să dăm direcția, pentru că PNL Timiș tot timpul a reprezentat un loc de cinste în liberalism. Eu, pe Timișoara cel puțin, nu am dat nicio directivă nimănui cu cine să voteze, am încrederea în rațiunea fiecăruia de a alege și de a discerne. Sigur că pe Timiș, mandatul este pentru Florin Cîțu.”, a explicat Tabără.

În ceea ce privește alianța PNL-USRPLUS, Tabără este de părere că aceasta ar trebui să meargă mai departe, cel puțin în Timiș, pentru că „respect votul cetățenilor”.