Carantina de noapte, iminentă în Timișoara!

51485392772 3f59aa14d4 k

Timișoara este la un pas de carantina de noapte, în weekend, astăzi fiind înregistrată o rată de infectare de 5,98. Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect, a făcut un apel la populație să respecte măsurile de prevenție.

Crește de la o zi la alta rata de infectare cu noul coronavirus. În aceste condiții, Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect, a făcut un apel la populație să respecte măsurile de prevenție. Mai ales că sunt deja la nivelul județului localități cu foarte multe cazuri.

Vă rog să respectați măsurile de prevenție pentru a reduce rata de infectare cu virusul Sar-cov2 la nivelul județului Timiș. Avem deja localități peste 6 la mie, ceea ce duce la învățământ online, închiderea majorității activităților horeca, recreativ-sportive, culturale etc. Purtați mască în spațiile închise, în mijloace de transport în comun, în clase (!), în spațiile aglomerate cum ar fi piețe, târguri, talciocuri și altele de acest gen. În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență am luat hotărârea de extindere în județul Timiș a acestui ordin comun de miniștri pentru a se purta mască și în zonele din jurul spațiilor aglomerate, în jurul școlilor, a unităților spitalicești ș.a. Dacă nu vom respecta aceste norme minime de protecție și distanțare vom trece în curând de 6/1000 inclusiv in Timișoara, ceea ce am evitat în acest weekend”, a afirmat Ovidiu Drăgănescu.

Astăzi, rata de infectare la nivelul județului Timiș este de 3,61, iar la Timișoara – 5,98, la un pas de impunerea carantinei de noapte, în weekend.

De asemenea, în Timiș sunt mai multe localități cu rată de infectare mai mare de 6. Este vorba de Bara – 9,06, Moravița – 9,04, Moșnița Nouă – 7,46, Ghiroda – 7,43, Bucovăț – 7,22, Dumbrava – 6,91, Pădureni – 6,8, Mașloc – 6,51, Cenei – 6,29, Dudeștii Noi – 6,28 și Dumbrăvița – 6,09.

Asta înseamnă că în aceste localități este impusă carantina de noapte, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, însă cei imunizați sunt liberi să iasă din casă.