Klaus Iohannis critică atacurile din campania PNL. „Nu există niciun motiv real pentru ca premierul să fie demis”

iohannis

Prezent la Romexpo – București, acolo unde astăzi au loc alegerile în Partidul Național Liberal, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat nemulțumirea vizavi de tensiunile iscate în ultima perioadă în partid.

Președintele consideră că imaginea și credibilitatea PNL au fost afectate, precizând că și-ar fi dorit ca, pe parcursul campaniei interne, să vadă mai multe dezbateri de idei, mai multe discuții aplicate, pe moțiuni și pe proiecte, și, nicidecum, atacuri la persoană.

Ne aflăm, și nu pentru prima dată, într-un punct de inflexiune. Nu doar pentru PNL, ci și pentru România, și trebuie să recunoaștem că nu a fost o campanie internă, așa cum mulți ne-am fi dorit. PNL este un partid viu, competiția deschisă a fost mereu posibilă și încurajată, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuții aplicate, pe moțiuni, și pe proiecte. Să nu ne amăgim, sub scuza confruntării democratice firești, nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, ca cele la care am asistat în ultimele luni. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid.”, a spus Iohannis.

De altfel, șeful statului a mai spus că nu există nici un motiv real pentru ca premierul să fie demis sau să își dea demisia. „E imperativ să depășim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie să continue, pentru că nu există niciun motiv real pentru ca premierul să fie demis sau să își dea demisia. Cu atât mai mult, când prim-ministrul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, întreg PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate și să-i susțină cu toate forțele.”, a mai spus Klaus Iohannis, care i-a avertizat pe liberali că dacă nu vor menține unitatea în partid, riscă să piardă încrederea electoratului.

FOTO: playtech.ro