Tabără, după ce Fritz l-a pedepsit: „Șantajului politic nu-i voi ceda niciodată și nu voi apleca capul în fața nimănui”

tabara

Cosmin Tabără a primit o lovitură grea după ce nu a votat proiectele propuse de conducerea USR a primăriei. Astfel, Dominic Fritz i-a luat atribuțiile privind Direcția de Patrimoniu. „Șantajului politic nu-i voi ceda niciodată și nu voi apleca capul în fața nimănui”, i-a transmis viceprimarul Tabără lui Fritz după ce a fost pedepsit în acest mod.

Dominic Fritz l-a amenințat, în urmă cu o lună, pe viceprimarul PNL Cosmin Tabără că-i va tăia din atribuții dacă nu votează proiectele propuse de conducerea instituției. Iată că edilul-șef s-a ținut de cuvânt, iar în această săptămână i-a luat viceprimarului Tabără atribuțiile privind Direcția de Patrimoniu.

Pe de altă parte, Cosmin Tabără susține că Dominic Fritz a ales un mod greșit de a-l pedepsi, afirmând că nu va accepta niciodată să fie șantajat.

Decizia primarului Dominic Fritz de a-mi lua atribuțiile privind Direcția de Patrimoniu este una greșită, atât administrativ, cât și politic, un mod pripit de a face administrație. Acesta a fost singurul mod de a mă pedepsi pentru faptul că mi-am permis să-mi exprim votul în Consiliul Local al Municipiului Timișoara după propria mea conștiință. I-aș recomanda domnului primar să recalculeze numărul voturilor din ședința de Consiliu Local și, cu răbdare și puțină aritmetică, ar constata că, și dacă prin absurd ar fi avut și votul meu, tot nu ar fi adunat 14 voturi. De ce? Pentru că nici consilierii USR nu au asigurat mai mult de 11 voturi din 14, fiind evidentă sterilitatea cu care se prezintă în ședințele Consiliului Local. (…) Pentru că primarul USR nu are cei 50% confortabili prin care să facă ce dorește, nu poate să impună nimănui, prin șantaj, să voteze cum și-ar dori el. Șantajului politic nu-i voi ceda niciodată și nu voi apleca capul în fața nimănui. Mi s-a cerut să votez împotriva hotărârii grupului politic din care fac parte, îndemnându-mă la trădare… Și-a ales greșit omul. (…) Din nefericire, acesta este un mod greșit de a face politică de către primarul Dominic Fritz”, a declarat viceprimarul PNL al Timișoarei.

De asemenea, Cosmin Tabără a afirmat că Direcția de Patrimoniu nu este un „borcan de miere”, așa cum ar crede primarul Fritz și colegii săi din USR, ci mai degrabă „un cartof fierbinte”. Asta având în vedere problemele cu care direcția se confruntă.

Sunt probleme nerezolvate de zeci de ani, clădiri și terenuri neintabulate, cu evidențe neclare și, colac peste pupăză, totul a fost dat peste cap de cele două organigrame respinse în instanță. Acest fapt a produs degringoladă în rândul funcționarilor și a dus la plecarea multor oameni de calitate și imposibilitatea de a aduce alții în loc. În aceste condiții ostile muncii normale, este greu de adus totul la zi într-un timp foarte scurt. Domnului primar îi recomand, dacă tot și-a manifestat dorința de a prelua Direcția de Patrimoniu, să o păstreze sub propria-i responsabilitate, să-și asume și să-i păstreze activitatea curată și să n-o paseze ”city-managerului” sau ”celui care le știe pe toate din orice oră din zi sau din noapte” pentru a o păta. (…) Timișoara are nevoie de liniște, responsabilitate, asumare și echilibru mai mult decât oricând, iar această garanție a fost unul dintre motivele pentru care ați fost susținuți prin vot la alegerile trecute”, a adăugat viceprimarul PNL al Timișoarei.

1000x100 (5)