Hub medical la Timișoara! Reprezentanții Băncii Mondiale au făcut o vizită la Spitalul Județean

209545438 118273550488218 6229084221977782682 n
untitled design set 970x90 px

Timișoara va avea un hub medical, concept total nou și foarte util zonei de vest, anunță reprezentanții Spitalului Județean Timișoara.

Banca Mondială și Ministerul Sănătății au vizitat spitalul și vor da unda verde construcției unei noi clădiri necesară segmentului de sănătate timișorean

„Reprezentanți ai Băncii Mondiale și ai Ministerului Sănătății s-au întâlnit la Timișoara  cu managerul SCJUT Med. Dr. Sorin Barac pentru a evalua, la fața locului, modalitatea de realizare a Proiectului de construcție a Centrului de Mari Arși ce va fi interconectat cu clădirea Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara”, a transmis unitatea sanitară.

publicitate ziar expresb 1000x100

Conceptul a fost lansat în 2016 de către prof. dr. Dorel Săndesc, în 2019 este aprobat proiectul în sine, iar Ministerul Sănătății de la acea vreme l-a considerat prioritar pe lista investițiilor naționale în sănătate. Acum, autoritățile centrale promit urgentarea procedurilor pentru ca cel târziu în toamna acestui an Timișoara și întreg vestul țării să beneficieze de un hub medical cu relocarea mai multor secții și compartimente ale spitalului, UPU – SMURD, Centrul de Arși si Bloc operator cu 25 de Sali de operații.

Echipa ministrului Rafila s-a implicat în derularea procedurilor, iar șeful Unității Proiectului Băncii Mondiale din cadrul MS a pregătit toată documentația necesară și a accelerat demersul pentru ca la Timișoara să fie realizată cât mai rapid construcția. În prezent proiectul se află în etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru execuția lucrărilor de construcție.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/