Tabăra din inima satului – un proiect despre oameni, locuri și timpuri din întreg Banatul de Munte

tedis ticvaniu mare
Cuib de vise 1000x100

Câteva zile ne despart de vacanța de vară, atunci când se va da startul unei noi ediții TEDIS, a taberelor de suflet. Amplul proiect dorește să ajute la apropierea tinerilor din comunitățile rurale de activități recreative, care le pot dezvolta atracția și interesul pentru frumos, toleranță, împrietenire și găsirea eventualelor soluții pentru problemele celor cu nevoi.

Proiectul este inițiat de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, cu sprijinul ATOR Banatul de Munte și al Centrului de Tineret Moniom. „Tabăra din inima satului” înseamnă mai multe tabere desfășurate în comunități rurale ale județului Caraș-Severin, iar principalii beneficiari sunt tineri cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, copii proveniți din cazuri sociale și nu numai. Pot fi oferite ca recompensă pentru elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, dar fără posibilități de a pleca într-o vacanță organizată.

Una dintre taberele verii va avea loc în perioada 18-22 iunie, în comuna Ticvaniu Mare, situată pe Valea Carașului. Vor fi prezenți 53 de copii din satele: Ticvaniu Mare, Secășeni, Ticvaniu Mic și Cârnecea. Instituțiile care sprijină organizarea acestei acțiuni de vacanță sunt: Primăria Comunei Ticvaniu Mare, Școală Gimnazială „Iuliu Birou”, Parohia Ortodoxă Ticvaniu Mare și Parohia Ortodoxă Secășeni.

publicitate si promovare in ziar

Proiectul Episcopiei Caransebeșului, organizat sub forma unor tabere și școli de vară, înseamnă gratuități oferite copiilor care au parte de un program intensiv de activități. Pe parcursul celor cinci zile, beneficiarii vor participa la ateliere de educație pentru viață, dezvoltare personală, lucru în echipă și comunicare, jocuri, seri tematice și ateliere artistice.

În imagine: reprezentanți ai Departamentului de Tineret de la Episcopia Caransebeșului, alături de partenerii locali din Ticvaniu Mare, implicați în organizarea proiectului „Împreună pentru copiii noștri”.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/