Șvabii din Banat l-au ochit pe Iohannis. Un alegător s-a strecurat pe scenă și a ținut un discurs în fața a sute de oameni!

Întâlnirea care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost deturnată pentru câteva minute de un șvab care a vrut neapărat o poză cu președintele PNL Klaus Iohannis, prezent la Reșița în perioada de precampanie electorală.

Sala de spectacole a fost plină până la refuz de sute de membri și simpatizanți PNL, care au venit să își asculte președintele vorbind. Înainte ca acesta să ia cuvântul însă, printre discursurile oficialilor din Regiunea de Vest, într-un moment de liniște, spiritele au devenit brusc agitate. Asta, întrucât, în mare viteză, pe scenă a urcat un reșițean care s-a autodefinit ca fiind șvab. Deși cei care se preocupau de organizarea evenimentului au încercat să îl dea jos de pe scenă, Klaus Iohannis și-a dat acordul și i-a permis acestuia să ia cuvântul la tribuna de la care au vorbit Sorin Frunzăverde, Marcel Vela sau Gheorghe Falcă. Antevorbitorii săi însă nu l-au intimidat. Șvabul a pus stăpânire imediat pe microfon și a spus ceea ce avea de spus.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646838064667″]

,,Eu sunt vocea poporului. Îl iubesc pe domnul Iohannis, sunt neamț, îmi place să trăiesc și vreau să am un președinte neamț. (… ) Sunt șvab, vreau să am un președinte sub conducerea căruia copiii să nu sufere și eu simt că aveți dumneavoastră puterea asta. Am scăpat printre securiști, pe aici. Am scăpat și văd că am permisiunea să vorbesc. Sunt bănățean și, domnule Iohannis, când veniți la noi, veniți la dumneavoastră acasă și eu când am fost la dumneavoastră, la Sibiu, m-am simțit ca acasă. Sunt primul care v-a strâns mâna când ați coborât din mașină, înaintea lui Sorin Frunzăverde, care e leatul meu și-l cunosc, a declarat șvabul Bauman în ropotele de aplauze și de râsete din sală.

Deși ar mai fi avut multe de spus, acesta a fost coborât în cele din urmă de pe scenă, însă nu înainte de a-l îmbrățișa pe Iohannis și de a-i strânge călduros mâna, asigurându-l de votul pe care i-l va acorda.

Același personaj a agitat spiritele și înainte de conferința de presă. Așa cum a ținut să precizeze și în discursul său, atunci când a văzut că mașina lui Iohannis ajunge la sediul ACL, s-a strecurat printre oficiali și i-a strâns mâna, chiar înaintea lui Frunzăverde.