Şi bicicletele se asigură, dar nu la Reşiţa!

O cunoscută firmă de asigurări, cu rădăcini austriece şi aripi în toată Europa Centrală şi de Est, a lansat pe piaţa românească asigurarea pentru bicicletă în caz de furt şi tâlhărie. Este prima ofertă de agest tip care se dezvoltă în domeniul asigurărilor de bunuri din ţara noastră. Cărăşenii trebuie deocamdată să apeleze la reprezentanţele firmei din alte judeţe.

,,Inițiativa vine în întâmpinarea celor care iubesc mersul pe două roți și al căror număr este în continuă creștere. În România, potrivit Eurostat, se vând anual biciclete în valoare de circa 45 milioane de euro. Românii sunt cei mai mari iubitori de biciclete, de vreme ce la cinci biciclete se vinde o mașină (…). Există însă un revers al medaliei: zilnic, zeci de proprietari reclamă furtul bicicletelor, iar șansele de a le recăpăta sunt foarte mici“, susțin reprezentanții companiei de asigurări, prin intermediul unui comunicat de presă citat de Yahoo News.

Pe site-ul asiguratorului se menţionează că poliţa acoperă furtul bicicletei, inclusiv accesoriile instalate permanent. ,,Nu sunt considerate accesorii şi, prin urmare, nu sunt asigurate: genți şi huse pentru bicicletă, scaune de copil, sticle, pompe, coşuri şi accesorii electronice precum: tahometre, sisteme navigație, telefoane, player MP3, radio etc“. La producerea evenimentului asigurat, asiguratul trebuie să ia o serie de măsuri specifice convenite în poliţă şi printre care se numără sesizarea poliţiei, a asiguratorului şi să ajute la stabilirea persoanei vinovate şi recuperarea bicicletei furate.

Tot ca o măsură de protecție a bicicletei împotriva riscului de furt, în luna aprilie a acestui an a fost lansată și platforma online Registrul de biciclete. Înscrierea oferă posesorului de bicicletă o serie care poate fi ulterior întrebuințată la fel ca numărul de înmatriculare la mașini, dovedind cine este proprietarul de drept. Astfel, în caz de furt, Poliția poate identifica proprietarul fie după seria cadrului care apare pe majoritatea bicicletelor, fie după seria din Registru, mai scrie Yahoo News.