Sute de voluntari vor colora satul Altringen din Timiș

color the village
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Peste 400 de voluntari s-au înscris la Color the Village 2024. Ei vor reda străclucire caselor tradiționale bănățene din satul Altringen din Timiș.

Voluntarii vor zugrăvi 30 de case, în 3 zile, între 6 și 8 iunie 2024. Vor veni din toate zonele țării pentru a participa la acțiunea tradițională a Asociației Acasă în Banat.

„În cele trei zile, voluntarii vor repara fațadele, vor reface elementele decorative tradiționale și vor zugrăvi casele din acest sat pitoresc înconjurat de dealuri și pădure, într-un adevărat festival al faptelor bune pentru a ajuta această comunitate să își păstreze și să își ducă mai departe identitatea locală”, au transmis organizatorii.

Altringen este un mic sat din zona de nord-vest a județului, aproape de granița cu Aradul, într-o zonă colinară foarte pitorească. În trecut a fost locuit de germani, însă aceștia au plecat, iar comunitatea de acum se străduie să ducă mai departe moștenirea lăsată de ei. Au fost selectate cu prioritate case locuite, ale familiilor cu venituri modeste, care păstrează elemente de arhitectură specifică zonei, atât din satul Altringen, dar și câteva case din satele vecine – Bogda, Sintar și Comeat.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

„Acest eveniment ce reunește an de an tot mai mulți oameni care doresc să dea o mână de ajutor și să reînvie comunitățile rurale. Indiferent de vârstă, de abilități, fiecare primește ceva de făcut și participă alături de oameni la fel de harnici și inimoși”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Color the Village se află la a șasea ediție și, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din județele Timiș și Caraș-Severin.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/