Sute de viziere împărţite celor care continuă să ţină piept COVID-19

În lupta pentru combaterea COVID-19, studenții și cadrele universitare reșițene nu au stat cu mâinile-n sân vizavi de nevoile „eroilor în alb”. Peste 400 de viziere de protecție, elaborate în cadrul campaniei „Și nouă ne pasă. În și pentru comunitate” au fost deja distribuite unităților sanitare din regiunea Banatului de Munte, iar acțiunea nu se oprește aici.

Apelul făcut către comunitate de către dr. ing. Relu Ciobotariu și Deian Ardeljan, student în cadrul Facultății de Inginerie și Management, pare că a avut efect. De la sfârșitul lunii martie până în prezent au fost realizate și distribuite gratuit 455 de viziere de protecție către diferite entități din regiunea Banatului de Munte, aflate, prin natura activității, în prima linie de luptă împotriva pandemiei SARS-CoV-2.

În ceea ce privește beneficiarii acestui demers, aici se pot enumera: Spitalul Județean de Urgență Reșița (la 14 secții din cele trei staționare), Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița, Centrul de îngrijire și asistență „Sfânta Maria” Reșița, Inspectoratul de Jandarmi județean „Gl. Bg. Vasile Zorzor” Caraș-Severin, Crucea Roșie Română filiala Caraș-Severin, Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – compartimentul boli infecțioase.

„Pe această cale aducem mulțumiri pentru efortul și munca permanentă depusă de echipa din universitatea reșițeană angrenată în această inițiativă civică, precum și celor care, prin donațiile realizate, au sprijinit nemijlocit campania, de la entități publice și private, la persoane fizice”, transmit reprezentanții Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa.