Ordonanțele militare, greu de respectat în perioada sărbătorilor pascale. Sute de sancţiuni aplicate în Caraș-Severin

376 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 670.000 de lei, au fost aplicate de polițiștii cărășeni în doar trei zile, aproape jumătate dintre acestea având la bază nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.3/2020.

În ultimele 72 de ore, aproape 1.500 de politiști, jandarmi, polițiști locali și militari au fost prezenți în teren, pe raza întregului județ, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale impuse în perioada stării de urgență.

Echipajele au intervenit la 139 de evenimente, 94 dintre acestea fiind sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au aplicat 376 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 670.000 de lei. Din numărul total al sancțiunilor, 186 dintre acestea au avut la bază nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Totodată, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, în acest caz fiind reținute, în vederea suspendării, 12 permise de conducere.

Din fericire, în acest sfârșit de săptămână, pe drumurile din județ nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

În continuare, politiștii cărășeni împreună cu reprezentanții celorlalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice vor fi în teren, acționând pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care pot afecta liniștea și siguranța cetățenilor.

„Recomandăm tuturor să adopte o conduită preventivă și să respecte prevederile ordonanțelor militare, pentru siguranța personală și a celor din jur”, au ținut să transmită reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

sursa foto: ordinea.ro.