Episcopia Caransebeșului s-a alăturat oamenilor aflați în nevoie prin fapte bune

Într-o perioadă în care viața a devenit o cale a Crucii, impusă de contextul pandemiei COVID-19, în care oamenilor le-a devenit din ce în ce mai greu să procure lucrurile necesare supraviețuirii, spitalele au mare nevoie de echipamente de protecție, aparatură medicală și produse igienico-sanitare, iar credincioșii poartă dorul comuniunii cu Tainele lui Hristos, Episcopia Caransebeșului s-a alăturat oamenilor, împletind rugăciunea cu fapta bună, în întreg cuprinsul Eparhiei.

Numărul solicitărilor a fost 1.302, dintre care 30 au fost redirecționate către alte instituții, 1.050 rezolvate la nivelul unităților de cult, iar 222, rezolvate în parteneriat cu alte instituții și ONG-uri din Caraș-Severin, se menționează într-un comunicat emis de către Episcopia Caransebeș.

Contravaloarea ajutoarelor acordate este de 119.738 de lei, din care s-au distribuit 55.775 lei pentru hrană caldă, 26.734 lei pentru pachete alimentare, 100 lei pentru apă îmbuteliată, 4.640 lei pentru cumpărături de primă necesitate, 1.230 lei pentru plată facturi, 9.680 lei pentru spațiile de cazare oferite în scopul carantinei, 1.391 lei pentru servicii medicale, 200 lei pentru transportul la serviciile medicale, 17.088 lei pentru aparatura medicală donată spitalelor și 2.900 lei pentru donații de produse igienico-sanitare.

Resursele materiale folosite au fost colectate cu ajutorul parohiilor și voluntarilor implicați. Astfel, numărul de parohii în care Lumina Învierii s-a răspândit prin fapte bune este de 84, iar numărul oamenilor implicați în acțiunile filantropice, atât angajați, cât și voluntari, este 267.