Învierea Domnului, sărbătorită la Catedrala Mitropolitană din capitala Banatului în condiţii speciale. Credincioşii au primit Lumină la casele lor

În noaptea Sfintelor Paști, Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Potrivit rânduielii liturgice, după dăruirea Sfintei Lumini, a urmat tradiționala procesiune de înconjurare a bisericii. Utrenia Învierii a fost oficiată în interiorul sfântului lăcaș, după care a urmat Liturghia pascală, în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni pentru cei aflați în suferință și pentru medicii și asistenții medicali și pentru toți cei care luptă pentru stoparea răspândirii noului virus. Răspunsurile liturgice au fost date de monahiile de la centrul eparhial.

Şi în acest an, prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mai multe eparhii din ţară s-au împărtăşit de Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. De la Aeroportul Internațional «Henri Coandă» din București, Lumina Sfântă a fost dusă și în Banat. Pe Aeroportul Internațional «Traian Vuia» din Timișoara, Lumina a fost întâmpinată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan și Preasfințitul Părinte Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, fiind apoi oferită reprezentanților eparhiilor din Mitropolia Banatului și reprezentanților protopopiatelor din Arhiepiscopia Timișoarei”, transmit reprezentanţii Mitropoliei Banatului.

În condițiile excepționale impuse de pandemia cu noul coronavirus, credincioșii au primit Lumina la casele lor, de la consilierii și voluntarii parohiilor, respectându-se distanțarea socială și măsurile de protecție.