Sute de timișoreni vor să se debranșeze de la Colterm

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Aproximativ 350 de timișoreni au făcut cereri de debranșare de la Colterm, după ce iarna trecută au dârdâit de frig în apartamente. Pe de altă parte, reprezentanții companiei susțin că în următorul sezon rece vor fi pregătiți să furnizeze căldură.

Colterm a făcut public numărul de timișoreni care a decis, până în acest moment, să renunțe la sistemul de termoficare al orașului. Asta după ce iarna trecută au dârdâit de frig în locuințe pentru că s-a dat căldură cu porția.

Până în prezent, au depus cereri de deconectare individuală un număr de 320 de proprietari de apartamente, iar 25 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice”, a informat Colterm.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei anunță că un dezvoltator imobiliar a solicitat branșarea la rețeaua de termoficare a Colterm a unui bloc nou cu 85 de apartamente și două birouri. Clădirea ar urma să fie construită în zona de nord a Timișoarei.

STPT job 1000x200

De asemenea, Colterm informează că a început deja pregătirile necesare sezonului de încălzire următor, pentru ca situația din iarna trecută să nu se mai repete.

Astfel, finalul lunii în curs ne va găsi cu un stoc 6.200 tone de cărbune, iar în total, pentru asigurarea necesarului pentru sezonul rece următor, intenționăm achiziția cantității de 250.000 de tone de cărbune. Totodată, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmează, am încheiat contracte cu opt furnizori, principalii doi fiind Romgaz și OMV-Petrom, pentru cantitatea de 190.165 MWh. Pe de altă parte, în premieră pentru sistemul centralizat de termoficare, conform OUG nr. 27/2022, am reușit să creăm și stocuri de gaze naturale. Mai exact, a fost înmagazinată, până în prezent, cantitatea de 3.273,153 MWh de gaze, cu precizarea că, până în luna octombrie, vom avea un stoc de gaze naturale de 40.320 MWh”, au transmis reprezentanții companiei de termoficare.

În același timp, se realizează și lucrări de investiții pe rețelele termice, dar și de reparații la cazanele de abur de la CET Sud.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/