Bloc operator, renovat cu peste două milioane de lei. Sălile de operație au fost dotate cu aparatură performantă

bloc 1
untitled design set 970x90 px

Pacienții cu afecțiuni urologice beneficiază de toate condițiile necesare pentru diagnostic, tratament și intervenții urologice, atât în cadrul Secției Clinice Urologie, cât și în Blocul Operator din Spitalul Județean Arad.

Sălile de operație au fost date în folosință după ce în ultimii doi ani au trecut printr-un amplu proces de reabilitare.

„S-a finalizat o investiție frumoasă care a durat destul de mult timp, deoarece s-a desfășurat în perioada anilor de pandemie, o perioadă dificilă, când muncitorii au fost nevoiți să lucreze în condiții deosebite. Astăzi avem un Bloc Operator realizat la standarde moderne, utilat cu aparatură performantă, iar principalii beneficiari sunt pacienții. Noi ne dorim să facem o echipă strânsă cu colegii urologi și să atingem toate categoriile de intervenții uro-chirurgicale care se pot efectua”, a spus Dr. Gigi Aiordăchioae, medic primar chirurgie generală, medic șef Secție Clinică Chirurgie Generală II.

Blocul Operator al Urologiei a fost reabilitat și modernizat cu 2,3 milioane de lei. Lucrările au constat în: amenajarea completă a celor trei săli de operație, a camerei de pregătire a bolnavilor, a spațiului de trezire a pacienților, precum și a altor spații necesare pregătirii intervențiilor urologice.

Este o mare realizare atât pentru noi, cadrele medicale, cât și pentru pacienții care se confruntă cu afecțiuni urologice. Acest bloc operator aduce mari beneficii pentru pacienți datorită celor trei săli de operație și a aparaturii medicale de calitate, aliniată standardelor în vigoare. Sălile sunt dotate cu ecografe, endoscoape, aparatură laparoscopică, practic, cu aparatură pentru toată paleta de operații urologice care se poate executa, astfel că pacienții nu mai trebuie să caute soluții de diagnostic sau tratament în alte centre medicale”, a explicat dr. Horia Mureșan, medic primar urologie și medic șef Secție Clinică Urologie.

publicitate ziar expresb 1000x100

Totodată, s-au refăcut instalațiile electrice, de alimentare cu apă, de canalizare și de încălzire și s-au instalat senzori de fum și sisteme de alarmare gaze medicale.

„Aici se pot efectua intervenții chirurgicale deschise, laparoscopice, minim-invazive endoscopice precum și diferite proceduri terapeutice sub ghidaj imagistic – eco-ghidat sau radiologic. Acest bloc operator este ultramodern, iar urologii vor putea să își desfășoare activitatea în condiții optime, să trateze diferite patologii urologice, practic să efectueze toate procedurile chirurgicale ce țin de această specialitate”, a precizat dr. Andrei Korodi, medic primar chirurgie generală, medic coordonator Bloc Operator II.

Finanțarea a fost făcută de Primăria Municipiului Arad.

bloc 1 bloc operator arad bloc4

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/