Sute de terenuri din Timișoara sunt infestate cu ambrozie. Proprietarii, somați să le curețe

ambrosie
explo 1000x200

Primăria Timișoara a început să ia tot felul de măsuri cu scopul combaterii ambroziei, planta periculoasă care provoacă alergii severe în rândul tot mai multor persoane. Reprezentanții instituției informează că au fost identificate aproape 450 de terenuri infestate.

Primăria Timișoara a venit cu detalii legate de campania de combatere și distrugere a ambroziei. Astfel, reprezentanții instituției transmit că, potrivit legii, persoanele fizice și juridice au obligația de a distruge planta. În caz contrar, se vor emite avertismente, iar ulterior se vor aplica amenzi dacă lucrările de combatere nu sunt efectuate până la data de 30 iunie.

De asemenea, Primăria Timișoara informează că au fost identificate, împreună cu polițiștii locali, o mulțime de suprafețe infestate cu ambrozie. Mai precis, este vorba de 358 de terenuri proprietate privată și 91 de terenuri care aparțin domeniului public sau statului român.

Biroul Avize și Control mediu a început deja somarea proprietarilor pentru măsuri necesare de distrugere a buruienii ambrozia și evitarea, în acest fel, a răspândirii efectelor asupra sănătății cetățenilor. Pentru terenurile care aparțin domeniului public, Direcția Patrimoniu identifică suprafețele afectate, urmând ca informațiile să ajungă la serviciile care se ocupă de gestionarea spațiilor verzi. Amenzile pentru proprietarii/deținătorii/administratorii/beneficiarii de terenuri care nu aplică măsurile necesare de combatere: de la 1.000 lei la 5.000 lei – persoanelor fizice; de la 10.000 lei la 20.000 lei persoanelor juridice”, au transmis reprezentanții instituției.

banner 970 x 250