Încă un pas pentru noul stadion al Timișoarei. Ce urmează după semnarea certificatului de urbanism?

Planurile pentru ridicarea unui nou stadion la Timișoara merg înainte. Primarul Timișoarei a anunțat că a semnat certificatul de urbanism pentru noul stadion de 30.000 de locuri care va locul actualei arene Dan Păltinișanu. Asta înseamnă că autoritățile județene pot merge mai departe cu faza de proiectare a noului stadion, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. 

Semnarea certificatului de urbanism, spune Alin Nica, este o operațiune pur formală, administrativă, dar fără de care nu se putea înainta cu proiectul.

„E nevoie de certificatul de urbanism pentru a merge mai departe cu faza de proiectare. Suntem pe finalizare cu studiul de fezabilitate, iar acum, în baza certificatului de urbanism, urmează să depunem la entitățile avizatoare solicitările pentru avize, la Mediu, la DSP și la celelalte instituții pe care Primăria Timișoara le va trece în certificatul de urbanism. După ce se finalizează SF-ul la pachet cu toate aceste avize se aprobă finanțarea în Guvern.”, a declarat Alin Nica, președintele CJT.

1000x200 dacus 02

Abia după ce va fi adoptată hotărârea de guvern cu noua investiție în arena ce urmează să fie ridicată la Timișoara, consiliul județean va putea demola stadionul Dan Păltinișanu.

Noul stadion ar urma să fie proiectat fără pistă de atletism, cu aproximativ 30.000 de locuri. Costurile de construcție sunt estimate la 100 de milioane de euro. Va fi neacoperit, astfel încât să poată găzdui și evenimente culturale sau de divertisment.

publicitate si promovare online banner maxagro