Sute de sălcii și magnolii, plantate în Timișoara, pe malurile râului Bega. Trăiască exportatorii din Italia și Ungaria!

A început plantarea a sute de magnolii şi sălcii pe malurile râului Bega, în zona dintre podurile Michelangelo şi Mihai Viteazu. Prima lopată de pământ a fost aruncată de nimeni altul decât primarul Nicolae Robu, care dă asigurări că până în 2020 zona va fi chiar mai frumoasă decât cea din spatele Catedralei Mitropolitane, cunoscută drept „Tunelul Iubirii”.

A început plantarea a 230 de sălcii din Italia şi 115 magnolii din Ungaria pe o suprafaţă de câteva sute de metri pe malul râului Bega, care traversează Timişoara. Copacii sunt plantaţi de angajaţii de la Horticultura S.A., însă cel care a dat startul acțiunii a fost edilul Nicolae Robu: „Pe ambele maluri vor fi plantate sălcii și magnolii (…). Din 6 în 6 metri avem sălcii, iar între sălcii vor fi magnolii (…). Va fi superb chiar din acest an (…), vrem să dăm și un semnal puternic în ceea ce privește orientarea noastră către copaci”.

Magnoliile și sălciile care urmează să fie plantate pe malurile Begăi nu s-au putut cumpăra din România din cauză că nu se găsesc, spune directorul companiei Horticultura S.A., Andrei Drăgilă: „Salcia este adusă din Italia, prețul de achiziție a fost în jur de 25 de euro, la magnolie este în jur de 14-15 euro per bucată”. În toată România nu s-a găsit o pepinieră de producere de material, a mai afirmat Andrei Drăgilă.

Specialiștii de la Horticultura dau asigurări că cei peste 300 de arbori se vor prinde în proporție de 99%. Peste 3 săptămâni, alte 450 de mii de plante, din pepiniera Horticultura, vor înfrumuseța orașul.