ACS Poli își mai joacă o carte importantă, în deplasare la Pandurii. „În 90 de minute se poate întâmpla orice”

ACS Poli mai speră să se poate salva de la retrogradare și visează la un succes la Târgu Jiu, cu Pandurii. Un meci cu rezultat greu de anticipat, chiar dacă gorjenii par să fie într-o scădere de formă, reflectată și în clasament. Nici timișorenii nu au o situație bună, cu absențe, iar decizia tactică a fost de a nu face antrenamente pe sintetic săptămâna aceasta. 

Valeriu Răchită știe că meciul poate deveni foarte dificil. „Așteptăm meciul cu emoții. Suntem pregătiți, dar în 90 de minute se poate întâmpla orice. De asta e frumos fotbalul, am văzut Craiova-Viitorul. Sperăm ca mâine să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv, după egalul cu Snagov și victoria cu Balotești. Urmează trei meciuri în opt zile, din care trebuie să scoatem cât mai multe puncte. Pandurii este o echipă bună de Liga a II-a, care mai ales acasă pune presiune pe adversar. Joacă pe terenul sintetic, le-au revenit și lor jucătorii de valoare, Tudoran și Dodoi. Încercăm să mergem acolo să câștigăm, deși va fi greu. Am văzut ultimele lor meciuri, în deplasare merg să culeagă ceva, deși de multe ori vin cu mâna goală, acasă e însă altceva. O echipă cu jucători tineri, de valoare, cărora se vede că le place fotbalul”, a spus antrenorul lui Poli despre adversar.

Răchită a preferat să nu facă antrenamente pe sintetic cu echipa, după ce înainte de meciul de la Arad, s-a pregătit la Baza 2. A venit o înfrângere și acum a preferat să nu mai facă acest lucru. „Am făcut înainte de meciul cu UTA și m-a «ajutat» că am pierdut meciul. Am preferat să facem aici la Electrica, aici e casa noastră. Sinteticul de la Baza 2 e diferit față de cel de pe Motorul și cu mult diferit față de cel de la Târgu Jiu”, a comentat Valeriu Răchită despre acest aspect.

Alb-violeții au probleme de lot, deoarece nu doar Rogoveanu e accidentat, ci și Codrea, după „ciocnirea” de la Snagov cu Buia. Pop a fost reprimit în lot, dar Răchită e tot dezamăgit de Bîrnoi. „Pop și-a felicitat colegii după succesul cu Balotești și mi-a trimis un mesaj prin care mi-a arătat că a înțeles. Este în programul echipei, dar nu va face deplasarea. Cu Bîrnoi, din păcate, am avut o discuție, i-am spus că am încredere în el…”, a spus Răchită despre problemele de lot.

Meciul de la Târgu Jiu începe sâmbătă la ora 11 și nu e televizat.