Canalizare extinsă la Peciu Nou! Peste 5 milioane de lei se duc pe apele uzate!

Primarul Gabriel Drăgan a semnat, astăzi, contractul pentru execuția lucrărilor prevăzute în proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală „Extindere rețea de canalizare menajeră a apelor uzate menajere în localitatea Peciu Nou”.

Cu o valoare totală de 5.044.659 lei și cu o durată de implementare de maximum doi ani, proiectul respectiv, spune edilul-șef, are la bază dezvoltarea economico-socială și urbanistică a comunei. „O eventuală colectare şi evacuare a apelor uzate menajere fără o epurare corespunzătoare ar putea duce la epidemii de boli infecţioase precum şi zone insalubre în comună, iar noi nu ne dorim acest lucru”, a explicat Gabriel Drăgan.

Călin Dobra, președintele PSD Timiș, a ținut să înlăture orice asociere între culoarea politică a primarului din Peciu Nou și obținerea finanțării acestui proiect. „Dezvoltarea economică și socială durabilă a unei localități depinde în mare măsură de asigurarea tuturor utilităților necesare desfășurării activității potențialilor investitori sau consumatori, prin ridicarea standardului de viață. Trebuie să recunoaștem faptul că Guvernul României a venit cu un program amplu de guvernare cu proiecte de dezvoltare a țării, iar atunci când vine vorba de finanțarea proiectelor pentru dezvoltarea comunităților pentru binele nostru, al românilor, nu se ține cont de culoarea politică a primarului. Însă, este nevoie totuși de o condiție esențială, și anume aceea ca primarul unei localități, după ce identifică problemele comunității pe care o conduce să depună proiectele pe programele naționale prin care se alocă sumele necesare”, a spus Dobra.