Sute de pachete cu alimente pentru persoanele defavorizate din Moldova Nouă

În plină pandemie de coronavirus, politicienii de la malul Dunării au hotărât să facă front comun, aceștia venind în sprijinul persoanelor defavorizate. 36.000 de lei au fost alocați din bugetul local pentru achiziționarea a 600 de pachete cu alimente, printre beneficiarii acestui ajutor urmând să se regăsească oamenii care, în momentul de față, nu au niciun venit, persoanele care abia dacă mai au ce pune pe masă.

„Am convocat o ședință extraordinară în care ne-am gândit să oferim 600 de pachete cu alimente persoanelor defavorizate din Moldova Nouă. Asta înseamnă că fiecare persoană defavorizată va beneficia de un pachet cu alimente, în valoare de 60 de lei. Am pus această limită de 600 de persoane pentru a avea un buget asumat. Dacă cumva vor mai apărea și alte persoane pe care noi nu le-am inclus în categoria defavorizată, din diverse motive, pentru că și noi putem oarecum greși sau interpreta eronat, le voi cere consilierilor locali să suplimentăm acest număr. Este un mic ajutor către oamenii defavorizați, oameni care, în aceste momente, poate nu au ce pune pe masă, oameni care și-au pierdut locurile de muncă etc. Vă îndemn și pe dumneavoastră dacă vreți să ne ajutați, la primărie, cu donații, cu sponsori, pentru această cauză, să o faceți”, a precizat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Totodată, șeful administrației publice locale de la malul Dunării a dat de înțeles că administratorii magazinelor alimentare de pe raza orașului pe care îl conduce și-au arătat deschiderea față de acest demers, ei fiind dispuși să ofere produsele la prețuri aproape de achiziție.

„Am vorbit cu administratorii magazinelor alimentare de pe raza orașului Moldova Nouă să avem și niște prețuri foarte bune. Familia Crivacucea ne va ajuta cu prețuri aproape de achiziție, asta ca să putem oferi cât mai multe produse în cei 60 de lei. Îi invit pe oamenii de afaceri și oamenii de bine din Moldova Nouă să ne ajute să putem oferi cât mai multor persoane un astfel de ajutor. În astfel de momente ne-a rămas un singur lucru: să învățăm să fim mai buni, să învățăm să fim mai darnici. Noi, administrația publică locală, încercăm să facem aceste lucruri. Pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor consilierilor locali pentru sprijin, sigur, cu mici excepții”, a mai punctat edil-șef al orașului din Clisura Dunării.