Cărășeanul Marian Popovici, cel mai renumit bucătar din Banat, voluntar în lupta COVID-19! Gătește pentru oamenii nevoiași din Timiș, dar și pentru medici!

Bucătarul Marian Popovici, cel care a dus tricolorul în peste 20 de țări și care a câștigat nenumărate medalii de aur, argint și bronz, gătește în scop caritabil în perioada pandemiei de coronavirus. 

Tânărul bucătar, originar din localitatea Eftimie Murgu din județul Caraș-Severin, a reușit să-i impresioneze cu talentul său pe maeștri ai gastronomiei de pe aproape toate continentele. Pe timp de pandemie, împreună cu echipa unui restaurant din Sânandrei, județul Timiș, gătește pentru oamenii nevoiași din șase localități.

„Sunt fericit că pot lua parte la ajutorul celor de la Biarena. Împreună cu angajații restaurantului am reușit să facem într-o zi un număr de 300 de meniuri pentru cei greu încercați în această perioadă. Am ajuns în localitățile Sânandrei, Carani, Dudești, Hodoni, Satchinez și Covaci. Nu este prima dată când mă implic în acțiuni pe bază de voluntariat. De sărbători de exemplu prefer să fiu alături de ei, de oamenii nevoiași.”, a explicat, pentru Express de Banat, Marian Popovici.

Startul proiectului a fost dat de reprezentanții restaurantului din localitatea Sânandrei în urmă cu două săptămâni. Au postat pe pagina de Facebook un mesaj în care au spus că vor să acorde o mână de ajutor și astfel au reușit să îi identifice pe cei care au nevoie de hrană în această perioadă.

Oamenii au distribuit postarea și împreună cu angajații ne-am implicat și mai mult și am reușit să îi identificăm pe cei care au nevoie de ajutor. Am ajuns să dăm într-o zi 400 de meniuri. Am făcut 300 de meniuri, dar nu aveam destule. Erau prea mulți oameni care solicitau. Am primit caserole, alți prieteni au magazine și au contribuit cu cartofi, cu ceapă, cu ce au putut și ei.”, a spus Liviu Gherman, administratorul restaurantului Biarena.

Meniurile sunt livrate în zilele de duminică, miercuri și vineri, iar de Paște Marian Popovici, împreună cu angajații restaurantului, va găti pentru medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara ciorbă de miel și miel la cuptor.